Pogledajte u ogledalo

Iza ovog teksta ne stoje nikakvi „NEsportski motivi”, kako napisaste, već isključivo želja da javnost bude objektivno obavještavana o svemu što se dešava.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2011. 11:44h

Dugih 13 dana čelnici Karate saveza Crne Gore smišljali su kako da odgovore na tekst „Prodavci magle”, koji je u „Vijestima” objavljen sada već davnog 4. novembra.

I poslije toliko premišljanja, nisu imali dovoljno hrabrosti da se pogledaju u ogledalo i sami sebi kažu da su pogriješili, već ulaze u nove, prilično nevjerovatne konstrukcije. Ako bi neko sudio po reagovanju, koje je potpisao predsjednik KSCG Vladimir Mrvaljević, zaključio bi da je Danilo Lučić nedavno u Maleziji postao pobjednik Svjetskog prvenstva za kadete i juniore i Svjetskog kupa do 21 godine. A osvojio je samo jedno takmičenje, jednostavnog naziva - Svjetski kup. To se, uostalom, lako može provjeriti na sajtu Svjetske karate federacije (WKF)...

Dakle, gospodo iz Karate saveza, nismo nespretno izabrali riječi „majstori obmane”, koja se ne odnosi samo na Vas, jer ste ovom konstrukcijom pokazali da Vam ta kvalifikacija i te kako pristaje. Ali, ne mogu svi baš tako lako da se zavedu kako biste Vi to željeli. Iza ovog teksta ne stoje nikakvi „NEsportski motivi”, kako napisaste, već isključivo želja da javnost bude objektivno obavještavana o svemu što se dešava. A na slici medalje koju ste nam poslali jasno piše da je u pitanju Svjetsko prvenstvo za kadete i juniore. Nećete nam valjda reći da je Lučić nastupio u jednoj od te dvije starosne kategorije?

Najgore od svega je što u Vaše zakulisne radnje uvlačite jednog sjajnog sportistu kakav je Lučić, momka koji ima potencijal da bude najbolji karatista Crne Gore svih vremena. I u tekstu na koji reagujete, za Lučića nije rečena nijedna ružna riječ. Naprotiv. Ali, u nedostatku dokaza, Vi se pozivate na nacionalne simbole - kažete da zaslužujete podršku kako bi se „naš zlatni orao vijorio, a 'Oj svijetla majska zoro' orilo od Meksika i Filipina”... Ovo koketiranje sa patriotizmom je više nego patetično...

I da, karate nije olimpijski sport, iako već decenijama to najavljujete. Nije to postao 2005. godine, ni 2009. Neće ga biti najmanje do 2020. godine. Ali, izgleda da Vi znate i u prošlosti i u budućnosti nešto što drugi ne znaju. Za nas se to, ipak, jednostavno naziva obmana.

Bonus video: