Odloženo suđenje za napad Mugoša na ekipu "Vijesti"

Čarapić je više od godinu prethodno insistirala na konstrukciji, koju su porušili medicinski eksperti a sud odbio, da je Jovović "teško oštetio mozak" Radonjić
210 pregleda 0 komentar(a)
Miljan Mugoša, Foto: Luka Zeković
Miljan Mugoša, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.11.2011. 13:41h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović odložila je suđenje zbog napada Miomira i Miljana Mugoše na ekipu "Vijesti" u avgustu prije dvije godine jer je branilac Miljana Mugoše advokat Nebojša Maraš zatražio odllaganje današnjeg pretresa zbog ranije preuzetih obaveza pred Višim sudom u Beogradu.

Jovović, pored Miljana Mugoše, ima status okrivljenog jer je prema konstrukciji na kojoj insistira vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić prilikom tog incidenta "lakše povrijedio" gradonačelnikovog vozača Dragana Radonjića.

Na suđenju se pojavio Miljan Mugoša i vozač Radonjić koji je trebalo da bude saslušan u svojstvu svjedoka, njegov zastupnik advokat Mitar Mugoša, kao i advokati Jovovića Branislav Lutovac i Goran Rodić.

Novo ročište zakazano je za 26 decembar.

Pištolj niko ne pominje

Mugoše su 5. avgusta 2009. napale Jovovića i fotoreportera "Vijesti" Borisa Pejovića nakon što je ovaj pokušao da fotografiše nepropisno parkiran automobil prvog čovjeka Podgorice na Bulevara Svetog Petra Cetinjskog u blizini tadašnjeg kafea "Art".

Nakon što su mediji narednog dana objavili informaciju o hitnoj operaciji Jovovića zbog pucanja bubne opne, gradonačelnikov vozač, 13 sati nakon incidenta, iz Centra bezbjednosti je upućen u Klinički centar zbog "teških povreda koje mu je nanio Jovović".

Vrhovna državna tužiteljka se zatim istog dana u večernjim satima oglasila saopštenjem da će goniti i Jovovića, a na osnovu iskaza Radonjića.

Prema optužbi, koju potpisuje zamjenik osnovnog tužioca Zoran Vučinić, Miljan Mugoša se tereti da je nanio tešku tjelesnu povredu Jovoviću u vidu pucanja bubne opne, a glavni i odgovorni urednik "Vijesti" da je vozaču njegovog oca Miomira nanio opasno laku povredu.

Čarapić je više od godinu prethodno insistirala na konstrukciji, koju su porušili medicinski eksperti a sud odbio, da je Jovović "teško oštetio mozak" Radonjića.

O pištolju koji je mlađi Mugoša potezao na urednika "Vijesti" Čarapić nije vodila istragu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović još nije saopštio da li je donio odluku da se preispita postupanje policije te noći i ako je to javno obećao prije godinu

Bonus video: