Miloš Marović iza firme čiji kredit godinama vraća Opština Budva

Kompanija registrovana na Kipru, a prezentovana od strane visokih funkcionera Budve kao renomirana španska kompanija
90 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Arhiva Vijesti
Miloš Marović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.11.2011. 09:31h

Prema podacima do kojih je došao istraživački tim MANS-a, iza kiparske kompanije „Numerico Trading Limited“, čiji kredit od 1,6 miliona eura već nekoliko godina vraća Opština Budva, stoje Miloš Marović, sin potpredsjednika DPS-a, Svetozara Marovića i Dragan Bećirović koji je početkom godine ubijen u Budvi.

Podaci u koje je MANS imao uvid pokazuju da je pokojni Dragan Bećirović i dalje upisan kao direktor i vlasnik jedne trećine akcija, dok preostale dvije trećine posjeduju Miloš Marović i izvjesni Dragoljub Dvojaković iz Beograda.

„Numerico Trade“ je prvi put registrovan na Kipru u oktobru 2005. Priča o izgradnji akva parka počinje u martu 2006, kada je ova kompanija prezentovana od strane visokih funkcionera Budve kao renomirana španska kompanija sa ogromnim iskustvom u izgradnji vodenih zabavnih parkova.

Prema podacima koje su tada saopštavali budvanski funkcioneri, kompanija Marovića i Bećirovića je već imala bogato iskustvo u ovim poslovima, iako se ispostavlja da je registrovana tek nekoliko mjeseci prije nego što je sa njom potpisan ugovor o zakupu zemljišta na Toplišu”, navode iz MANS-a.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: