U Crnoj Gori se ne prašta uspjeh

"Želimo da vjerujemo da ste nespretno izabrali riječi „majstori obmane” i ne želimo da vjerujemo da iza teksta stoje neki drugi NEsportski motivi!?"
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2011. 23:27h

Karate savez Crne Gore reagovao je na tekst „Prodavci magle”, koji je izašao u „Vijestima” 4. novembra. Iako su se iz KSCG pozvali na Zakon o medijima, reagovanje ne objavljujemo integralno, jer je nesrazmjerno duže od dijela teksta u kojem se pominje karatista Danilo Lučić.

„Želimo da ukažemo na neke netačnosti vezane za sam Savez i Danila Lučića, koji je nedavno stigao do pobjednika Svjetskog prvenstva za kadete i juniore i Svjetskog kupa do 21 godine. Želimo da vjerujemo da ste nespretno izabrali riječi „majstori obmane” i ne želimo da vjerujemo da iza teksta stoje neki drugi NEsportski motivi!?"

"Omladinsko prvenstvo svijeta je podijeljeno po uzrasnim i težinskim kategorijama i da se ne bi desilo da imamo dva prvaka svijeta u seniorskoj konkurenciji, WKF je formirala jedno takmičenje pod nazivom Svjetsko prvenstvo za juniore i kadete i Svjetski kup U-21, za takmičare od 18 do 21 godinu. Da nije riječ o „prodavcima magle”, već o ozbiljnim i odgovornim zaljubljenicima u karate sport, koji u teškim materijalnim uslovima ostvaruju vrhunske sportske rezultate, svjedoče brojna odličja na izuzetno značajnim takmičenjima: devet bronzanih medalja, dvije srebrne, tri zlatne osvojene na evropskim takmičenjima, zatim dvije bronzane i jedna zlatna na svjetskim takmičenjima".

Zbog navedenog, čini nam se da smo zaslužili podršku kako bi ubuduće najdostojanstvenije branili čast i slavu NAŠE Crne Gore! Kako bi se NAŠ zlatni orao vijorio, a „Oj svijetla majska zoro” orilo na ponos svih Crnogoraca od Meksika do Filipina!"

"U vezi sa tim da li će i kada karate biti na programu Olimpijskih igara, odlučuju međunarodni faktori, odnosno tijela Međunarodnog olimpijskog komiteta, a mi, odnosno WKF, jeste pridruženi član MOK-a i posljednja tri puta bili ozbiljan kanditat kao sport za učešće na OI. Na kraju, svim iskrenim ljubiteljima karatea i sporta u cjelini preporučujemo karate, koji će i postati olimpijski sport”, piše, između ostalog, u reagovanju predsjednika Karate saveza Crne Gore, Vladimira Mrvaljevića.

Odgovor novinara „Vijesti” u sjutrašnjem broju

Bonus video: