Vlada kritikovala izjave direktora ZIKS-a

Vlade će odlučiti o odgovornosti uprave ZIKS-a nakon dobijanja izvještaja od nadležnih organa o okolnostima smrti Pljevljaka Milivoja Terzića
101 pregleda 0 komentar(a)
čitulja Terzić, Foto: Goran Malidžan
čitulja Terzić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 17.11.2011. 16:17h

Vlade će odlučiti o odgovornosti uprave ZIKS-a nakon dobijanja izvještaja od nadležnih organa o okolnostima smrti Pljevljaka Milivoja Terzića, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Takođe su ocijenili neprihvatljivim izjave odgovornih u ZIKS-u o tome šta je uzrok njegove smrti prije nego što je urađena obdukcija. Slučaj Terzića je uvršten naknadno u dnevni red Vlade.

"Na današnjoj sjednici Vlada se upoznala s informacijom ministra pravde Duška Markovića o okolnostima vezanim za smrt pritvorene osobe Terzića u Istražnom zatvoru Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Vlada je ocijenila da je ovaj događaj izazvao posebnu pažnju javnosti istovremeno ocjenjujući neprihvatljivim interpretacije odgovornih lica ZIKS-a vezane za mogući uzrok smrti lica koje se nalazilo u pritvoru, prije dobijanja zvaničnog obdukcionog nalaza i njegovog dostavljanja državnom tužiocu.

Vlada je ukazala na potrebu brzog, profesionalnog i efikasnog rasvjetljavanja svih relevantnih činjenica vezanih za ovaj slučaj u okviru nadležnih pravosudnih institucija. Vlada će nakon dobijanja izvještaja od nadležnog državnog tužioca donijeti odluku o odgovornosti u upravi ZIKS-a", navodi se u saopštenju.

Bonus video: