Noć crnogorskih šampiona 26. novembra u Podgorici

Predsjednik CPBF Milorad Martinović kazao je da će predstojeća manifestacija biti možda i najveći bokserski spektakl viđen skoro na ovim prostorima.
192 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2011. 13:45h

Profesionalna bokserska revija Noć crnogorskih šampiona, na kojoj će šampionski pojas pokušati da odbrane, ili osvoje Nikola Sjekloća i Dejan Zlatičanin, biće održana 26. novembra u Podgorici, saopštili su danas čelnici Crnogorske profesionalne bokserske federacije (CPBF).

Sjekloća će treći put braniti šampionski pojas internacionalnog WBC prvaka u supersrednjoj kategoriji, dok će Zlatičanin pokušati da osvoji isti pojas u lakoj kategioriji.

Rival Sjekloće biće Južnoafrikanac Peter Mašmat, koji je kao profesionalac ostvario 19 pobjeda i osam poraza, dok je jedan meč boksovao neriješeno.

Zlatičanin će se boriti protiv Nzimandea Godfrija iz Južne Afrike, koji ima skor od 22 pobjede, tri poraza i tri neriješene borbe.

Oba crnogorska borca imaju maksimalan učinak na profesionalnom ringu.

Sjekloća je ostvario 22 pobjede, od kojih je sedam mečeva dobio nokautom, dok je Zlatičanin od 13 pobjeda deset ostvario prije planiranog kraja.

Predsjednik CPBF Milorad Martinović kazao je da će predstojeća manifestacija biti možda i najveći bokserski spektakl viđen skoro na ovim prostorima.

“Očekujem veliki spektakl i garantujem da će publika imati šta da vidi. Sjekloća će treći put braniti pojas i vjerujem da će nakon ovog meča dobiti šansu da boksuje za svjetsku titulu u WBC. Nadam se da ćemo ga sljedeće godine gledati u Las Vegasu za svjetsku titulu”, kazao je Martinović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da poznavaoci boksa u sviojetu smatraju da je Zlatičanin pravi borac za titulu prvaka svijeta.

“Zlatičanin je mediteranski prvak, ima 13 pobjeda. Njegov rival je ozbiljan borac, prvak Južne Afrike, a o njegovom kvalitetu najbolje govore reference i broj mečeva i pobjeda”, rekao je Martinović.

Organizator je predvidio i četiri uvodne borbe.

U prvoj borbi u veleter kategoriji sastaće se srpski bokseri Petar Živković i Zoran Didanović, u drugom meču crnogorski borac sastaće se u srednoj kategoriji sa Srećkom Janjićem iz Srbije.

Crnogorskom teškašu suprostaviće se Bugarin Mehmed Tajar, dok će u glavnoj uvodnoj borbi rivali u srednjoj katogoriji biti Nikšićanin Milorad Žižić i Bugarin Stlilijan Kostov.

Saopšteno je da su uvodne borbe predviđene za šest rundi, a za titulu u 12 rundi

Član Organizacionog opdbora Nenad Roganović kazao je da je sve urađeno da manifestacija bude održana na nivou svjetskih profesionalnih priredbi.

On je istakao da će koštati 55 hiljada EUR, ne računajući zaradu boksera koji učestvuju u reviji.

Revija će biti održana u dvorani Morača, a ulaznice će koštati pet EUR.

Organizator revije je CPBF.

Galerija

Bonus video: