Žabljačanin Mileta Rondović prvi na Svjetskom prvenstvu u džiu džicu

Prije 20 dana za znanja u tim sportovima zaslužio je zeleni pojas a pravi kvalitet pokazao je u Belgiji
360 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2011. 12:53h

Glavna tema svih razgovora u gradu pod Durmitorom ovih dana je njihov devetnaestogodišnjak Mileta Rondović, student fakulteta za hotelijerstvo u Kotoru, prvaka u džiu džicu sportu za juniore na tek završenom Svjetskom prvenstvu u Gentu u Belgiji.

A tek je godina dana kako je stao na tatami, počinjući karijeru džudiste i džiu džica sporta, mješavine nekoliko istočnjačkih borilačkih vještina.

Kaže da je za sve zahvalan svom klubu “Stara varoš” iz Podgorice i trenerima Mladenu i Marku Jokmanoviću, sponzorima iz Žabljaka i rodbini koji su mu omogućili da postigne ovaj uspjeh kojim se ovih dana ponose svi ljubitelji sporta u Crnoj Gori.

Prije 20 dana za znanja u tim sportovima zaslužio je zeleni pojas a pravi kvalitet pokazao je u Belgiji.

"Niko mi tamo nije vjerovao da sam tako kratko u ovom sportu. Sumnjičavost jer sam u super teškoj kategoriji bio superioran. Učestvovalo nas je osam. Prvi protivnik bio mi je Slovenac, u polufinalu domaći borac a u finalu Italijan Placida. Njih dvojicu sam porazio iponom", ispričao je “Vijestima” Rondović.

Priroda je ovog mladića obdarila atletskom građom i snagom. U njegovom gradu znaju ga kao skromnog i omiljenog momka. Njegov fejsbuk profil prepun je čestitki. Poput ove od Nemanje Kalpačine, Žabljačanina koji je takođe na tatamiju.

‎"..brate moj..čestitam od srca..:-)..to sto si uradio je nevjerovatno..postao si najbolji za tako kratko vrijeme..nemam riječi..svaka cast majstore,uzivaj na tronu i zadrži se sto duže!:-)...kad dodjem na ŽB imas poklon od mene..:-)..vidimo se šampione..", poručio je Nemanja svom drugaru na popularnoj društvenoj mreži.

Svjetski vrijedan rezultat svrstao ga je među najuspješnije žabljačke sportiste svih vremena.

Uz odbojkaša Miodraga Skala Gvozdenovića i cijelu seriju skijaša. Među njima je i njegov otac Vitomir jedan od istaknutih iz najsjajnijeg perioda crnogorskog skijanja.

Nažalost, durmitorsko takmičarsko skijanje palo je na niske grane. Da je drugačije, Mileta bi sigurno bio u njemu.

Galerija

Bonus video: