DŽUDO

Prvenstvo Evrope za kadete u Baru

EJU odaje priznanje Upravnom odboru na čelu sa Veselinom Grbovićem, za sjajan rad koji je rezultirao i fantastičnim rezultatima koji postižu naši džudisti".
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 15:00h

Evropska džudo unija (EJU) dodijelila je Džudo savezu Crne Gore organizaciju Prvenstva Evrope za kadete naredne godine. Upravnom odboru EJU u austrijskom Lajbnicu, ispred našeg Saveza prisustvovali su Nebojša Adžić, Aleksandar Božović i počasni predsjednik DŽSCG Dragomir Bečanović.

"Dodjela Evropskog kadetskog prvenstva, koje ćemo organizovati u junu naredne godine u Baru, veliko je priznanje za Džudo savez Crne Gore na čelu sa predsjednikom Veselinom Grbovićem. Evropska džudo unija nas prepoznaje kao pouzdanog partnera, jer je veliki i složen posao organizacija šampionata na kojem se svake godine takmiči po 500 džudista iz 45 do 50 zemalja", kazao je sportski direktor DŽSCG Dragan Mrvaljević.

A kako je bilo na licu mjesta za “Vijesti” je kazao počasni prdsjednik DŽSCG.

"Fantastično! Zaista, mora da bude tako kada jedna mala zemlja i jedan mali savez dobiju jedno od najvećih takmičenja. Pa ti kadeti su za dvije godine prvaci Evrope, a bord direktora EJU nam je u konkurenciji Turske, koja je sa nama ušla u najuži izbor kandidata, dao jednoglasnu podršku. Tome nije doprinijela samo sjajna prezentacija Crne Gore, Bara i našeg Saveza od strane Adžića i Božovića, već EJU odaje priznanje Upravnom odboru na čelu sa Veselinom Grbovićem, za sjajan rad koji je rezultirao i fantastičnim rezultatima koji postižu naši džudisti".

Crna Gora nikada nije organizovala veće džudo takmičenje, a ono će značiti i i za promociju “Montenegro opena” u Baru, koji bi u narednim godinama trebalo da preraste u Evropski kup. Naravno da smo sa čelnicima EJU razgovarali i o tome. Ono što oni najprije prepoznaju su rezultati, tim prije ako ih ostvari jedna mala zemlja", zaključio je Bečanović.