Pritvor starcu osumnjičenom da je seksualno zlostavljao dijete

Pritvor određen zbog “bojazni od uticaja na svjedoke, zbog teških i nemoralnih okolnosti djela, kontinuiranog vršenja inkriminisanih radnji i uznemirenja javnosti...\\"
338 pregleda 0 komentar(a)
Blagoje Mrvaljević, Foto: Vesko Belojević
Blagoje Mrvaljević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.11.2011. 09:27h

Blagoju Mrvaljeviću (73), osumnjičenom da je obljubio trinaestogodišnju djevojčicu, sudija za istragu Miladin Pejović odredio je pritvor od 30 dana i on je, odmah nakon saslušanja u Osnovnom sudu, oko 16 sati sproveden u zatvor u Spužu, rečeno je “Vijestima” u Osnovnom sudu.

Sudija Pejović mu je, rečeno je “Vijestima”, odredio pritvor zbog “bojazni od uticaja na svjedoke, zbog teških i nemoralnih okolnosti djela, kontinuiranog vršenja inkriminisanih radnji i uznemirenja javnosti, jer je žrtva dijete”.

Inspektori Ekspoziture za krvne i seksualne delikte podgoričke policije uhapsili su Mrvaljevića preksinoć u njegovoj kući u kojoj su, prilikom pretresa, pronašli i oduzeli više komada oružja i bombi.

On je uhapšen nakon višednevne i intenzivne istrage policije i kojoj su korišćene sve mjere i metode koje policija u ovom trenutku posjeduje.

U policiji i tužilaštvo su rekli da su posebno pažljivo radili na ovoj istrazi i da je policija “besprekorno profesionalno prikupljala podatke vodeći računa da svaka tvrdnja bude potkrijepljena dokazima”, pri tom cijelo vrijeme strogo vodeći računa da zaštite žrtvu ovog monstruoznog krivičnog djela.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: