žensko nasilje

Osumnjičene za batinanje: Mi smo princeze

Što se tiče kontroverznog snimka prebijanja i šišanja djevojke na Jutjubu “Marija Zabjelo”, u kom je navodno Lačević učestovala, ona je rekla da to nije dokazano na sudu
618 pregleda 0 komentar(a)
27.03.2019. 15:13h

Na zidu fejsbuk profila Podgoričanki Nine Lačević (21) i Bojane Barjaktarević (24), koje se sumnjiče za batinjanje djevojke, svakodnevno se putem mobilnog telefona unose statusi. Nakon izlaska iz pritvora Barjaktarevićka je napisala: “Kakve laži pih, ovo je bruka i sramota”, a večeras je postavljeno “Ma laže debil, nije to naš stil... Priče su bez veze jer mi smo PRINCEZE”... “Niz stepenice pala u pomoć nas zvala”...

Barjaktarevićka je tako na svojevrsan način demantovala da je tukla A.K. iako je nešto kasnije tokom komenatarisanja statusa priznala da je bilo batinjanja uz obrazloženje da je to “špijun i zaslužio”.

Saslušanje A.K.

Ono što se može primijetiti na profilu njene drugarice i prijateljice Nine Lačević su neubičajena ženska interesovanja, od kojih je jedno: “Svi mi koji volimo da udaramo nekog bez razloga:)".

Osnovno držano tužilaštvo u Podgorici u srijedu će saslušati A.K. (21) koju su kako se sumnja prije nekoliko dana pretukle četiri djevojke na Bulevaru Save Kovačevića, od kojih je jedna maloljetna.

„Vijestima“ je rečeno u toj instituciji da će nakon njenog saslušanja i nakon medicinskog vještačenja tužilac donijeti odluku o eventualnom podizanju optužnice protiv tri djevojke.

Postupak protiv četvrte djevojke, maloljetna J.L. (16) sa Cetinja, razdvojen je i predat osnovnom sudu po skraćenom postupku. Ni jednoj od djevojaka tužilaštvo nije odredilo pritvor jer je tužilac procijenio da nema opasnosti od bjekstva.

Podgorička policija je ranije uz krivičnu prijavu, zamjeniku osnovnog državnog tužioca predala ove djevojke zbog sumnje da su počinile krivično djelo nasilničko ponašanje.

Kako je ranije policija saopštila, A. K. koja živi na Starom aerodromu se iz za sada nepoznatih razloga 4. novembra oko 19 časova verbalno sukobila sa Bojanom Barjaktarević (24) iz Berana, Ninom Lačević iz Podgorice, Ivom Globarević iz Cetinja i 16-godišnjom J. L. koje su je tog dana brutalno pretukle.

Danas svako može da napravi montažu

“Došlo je samo do malog fizičkog obračuna, čupanja kose i malih ogrebotina. U trenutku sam se zadesila tu, komšinica mi je rekla da se moja sestra raspravlja sa nekim. Kad sam došla razgovarala sam sa njom, pitala sam je zašto je udarala moju sestru bez potrebe, a ona je rekla ‘ništa da se neće ponoviti‘, i otišla je”, rekla je Lačević.

Ona je dodala da su tvrdnje u štampi neistinite.

“Nismo mi nikakva banda, nikad nismo zatvarane zbog prebijanja”, navela je Lačević. Što se tiče kontroverznog snimka prebijanja i šišanja djevojke na Jutjubu “Marija Zabjelo”, u kom je navodno Lačević učestovala, ona je rekla da to nije dokazano na sudu. “To nije dokazano na sudu. Snimak nije vjerodostojan. Danas svako može da napravi montažu”, kazala je Lačević.

Galerija