Obdukcija pokazala da je Elza Rastoder umrla zbog trovanja

Ona se carskim rezom, u sedmom mjesecu trudnoće porodilia u beranskoj bolnici 10. septembra
115 pregleda 0 komentar(a)
Davud Ledinić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Davud Ledinić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.11.2011. 09:28h

Porodilja Elza (Ledinić) Rastoder (23) umrla je uslijed trovanja pesticidom heksahlorbenzenom, rezultat je obdukcije koju je obavio specijalista za sudsku medicinu, docent Miodrag Šoć i dostavio Višem tužilaštvu u Bijelom Polju. Elzini rođaci vjeruju da je ona ubijena.

Viši državni tužilac Rifat Hadrović je „Vijestima“ potvrdio da je primio nalaz u kojem stoji da je porodilja umrla od organohlornog pesticida čija upotreba nije dozvoljena, pa je zabranjen u slobodnoj prodaji.

Dalja istraga bi trebalo da da odgovore na brojna pitanja, među kojima i kako je i u vidu čega otrov dospio u Elzin organizam.

Ona se carskim rezom, u sedmom mjesecu trudnoće porodilia u beranskoj bolnici 10. septembra. Kako je načelnik te zdravstvene institucije Budo Dabetić ranije rekao, operacija je uredno protekla, a porodilja je otpuštena u petak, 16. septembra, nakon što su joj skinuti konci, rana bila suva, a Elza se dobro osjećala.

Njeno beživotno tijelo su u beransku bolnicu tri dana kasnije, u ponedjeljak, 19. septembra, dovezli djever i jetrva.

Elza je bila jedinica među šestoricom braće. Najstariji Davud Ledinić koji je nedavno ponudio da proda bubreg kako bi otkrio uzrok sestrine smrti vjeruje da je ona ubijena. Moli nadležne da rasvijetle „ko je digao ruku na dvadesettrogodišnju siroticu koja je tek trebalo da živi“.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: