Odgledajte italijanski film u KIC-u

Ljubitelji filma imaće priliku da uživaju u najnovijim ostvarenjima italijanske kinematografije koja su nastala u periodu od 2008. do 2010. godine
82 pregleda 0 komentar(a)
KIC Budo Tomović, Foto: Arhiva Vijesti
KIC Budo Tomović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.10.2011. 14:29h

Prikazivanje ciklusa italijanskog filma “Italijani u bioskopu - Italiani al cinema“, biće nastavljeno petak i subota, kao i 4. i 5. novembra. Projekcije ovih filmova organizuje Ambasada Republike Italije i KIC „Budo Tomović“ .

Ljubitelji filma imaće priliku da uživaju u najnovijim ostvarenjima italijanske kinematografije koja su nastala u periodu od 2008. do 2010. godine.

“Generacija hiljadu eura” biće prikazana u petak u 19 sati.

Mateo, 30 godina, sjajan student sa strašću za matematikom, radi u kancelariji za marketing preduzeća u procesu " reorganizacije”. Dijeli svoj život i dom sa Frančeskom, svojim najboljem prijateljem, koji je playstation genije i strastveni obožavatelj filmova. Dolazak u kancelariju novog zamjenika direktora marketinga, Anđelike, a, kod kuće, nove cimerke, Beatriče, stvoriće beskrajni niz avantura.

“Savršen dan” u režiji Ferzana Ozpeteka, biće projektovan u subotu u 19 sati.

Prikazan na Kanskom festivalu 2008, govori o ženi srednjih godina koja prolazi kroz buran razvod sa ocem svoje djece, policajcem i porodičnim nasilnikom. Jedva sastavlja kraj s krajem, muž je progoni, a jedne večeri odvodi djecu s rođendana u nepoznato. Snažna i žestoka ljubavna priča između Eme i Antonija koja se dešava u ambijentu na mahove uznemirujućeg Rima, gdje se čini kao da će se tragedija desiti svakog trenutka.

Bonus video: