Još dva mjeseca pritvora za Aminu i Mersudina Kalića

Amina i njen djever Mersudin uhapšeni su 27. jula na osnovu zahtjeva specijanog tužioca
176 pregleda 0 komentar(a)
kalic, Foto: Savo Prelević
kalic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.10.2011. 11:43h

Vrhovni sud uvažio je predlog specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala Đurđine Nine Ivanović i produžio pritvor za još dva mjeseca supruzi odbjeglog Rožajca Safeta Kalića (42) Amini Kalić(29) i njegovom bratu Mersudinu (55), saznaju "Vijesti".

"Vijestima" je nezvanično rečeno da je Vrhovni sud tu odluku donio zbog opasnosti od bjekstava Kalića.

Amina i njen djever Mersudin uhapšeni su 27. jula na osnovu zahtjeva specijanog tužioca. Za njenim suprugom Safetom Kalićem , koji je u bjekstvu, raspisana je Interpolova potjernica. Oni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo pranje novca, u iznosu od preko 7,2 miliona eura. Ovo je treće produženje pritvora za Kaliće.

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, Vukomir Bošković prvi jednomjesečni pritvor odredio je 29. jula po tri osnova - opasnost od bjekstva, uticaj na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i iz razloga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora duža od 10 godina. Drugi dvomjesečni pritvor odredilo je 29. avgusta vanpretresno vijeće Višeg suda.

Sudija Bošković je 4. avgusta usvojio zahtjev Vrhovnog državnog tužilaštva i odredio da se privremeno oduzme imovina Safeta Kalića, njegovog brata Mersudina i supruge Amine, ali i Safetove sestre Mersade i zeta Ernesa Šabotića.

Bonus video: