Đukić: Nećemo čekati zlatni set

"Najbitnije je da u meč uđemo maksimalno, kao da nijesmo pobijedili u prvoj utakmici, i da ne čekamo taj zlatni set", kaže primač servisa Budućnosti Bojan Đukić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2011. 19:13h

Plasman u osminu finala Kupa CEV prvi je od ovosezonskih ciljeva odbojkaša Budućnosti, što bi predstavljalo podstrijek za nastavak sezone. Nakon pobjede u gostima protiv Kaknja (3:2), izabranici Zorana Vukčevića očekuju da u četvrtak (19 časova) protiv šampiona Bosne i Hercegovine posao završe u „Morači“, još jednom pobjedom...

„Ako ne odigramo maksimalno, može biti svega, jer je Kakanj ekipa približnih kvaliteta kao mi. O tome govori i rezultat u prvom meču, gdje se sve odlučivalo u petom setu. Ali, mislim da našom željom i srcem možemo da se nosimo sa njima. Oni su iskusnija ekipa, ali smo mi, možda, malo uigraniji. Pobjedu ne mogu da garantujem, ali daćemo sve od sebe da to uradimo. Najbitnije je da u meč uđemo maksimalno i da ne čekamo taj zlatni set. Uz, nadam se, podršku sa tribina mislim da imamo šansi“, kaže za „Vijesti“ primač servisa Bojan Đukić.

Podgoričani su u prvom meču bili na rubu poraza, jer je Kakanj u četvrtom setu imao tri meč lopte kod 2:1 u setovima. Hamzagić i drugovi su, međutim, uspjeli da se izvuku iz neugodne situacije i na kraju upišu vrijednu pobjedu.

„Znamo dobro da nam trebaju dvije pobjede da bismo išli dalje. Kakanj je mnogo iskusnija, svjesni smo njihovog kvaliteta, i sigurno je da će nam u revanšu praviti dosta problema. Mi smo svjesni toga, imaju igrače koji su igrali vani ili su igrali veoma zapaženu ulogu u Kaknju u mnogo kvalitetnijoj ekipi Kaknja, koja je igrala prije dvije godine, pototovo Aganović i Mustedanović. Ne smijemo se, dakle, opustiti, očekujem rovovsku borbu. Ali, mi vjerujemo u potencijal naše ekipe, u veliku želju koju su nam i donijeli završnicu četvrtog seta i peti set. Iskreno se nadamo da u „Morači“ neće servirati kao u svojoj dvorani“, kaže za „Vijesti“ trener Budućnosti Zoran Vukčević.

Budućnost želi pobjedu u regularnom dijelu meča, kako bi izbjegla neugodno odigravanje „zlatnog seta“ do 15. poena (u slučaju da slave gosti). Na tom putu priželjkuju i podršku sa tribina...

„Ponavljam, iskustvo je na njihovoj strani, i nikako ne bi bilo dobro da igramo „zlatni set“, ne smijemo da razmišljamo o tome, već misliti o svakom setu posebno. Iskreno se nadam da će publika prepoznati da nam je to izuzetno važna utakmica i da će doći u što većem broju da podrži ekipu na putu ka plasmanu u drugo kolo Kupa CEV što je sigurno želja svih nas u klubu”, zaključio je Vukčević.

Bolji iz ovog duela u osmini finala igraće protiv grčke Lamije, koja je eliminisala izraelski Makabi nakon “zlatkog seta” u revanšu sa 15:11, pošto su oba meča završena pobjedama rivala sa po 3:0.

Poraženi će takmičenje na evropskoj sceni nastaviti u šesnaestini finala Čelendž kupa protiv boljeg iz duela između turskog Galatasaraja i albanske Teute.

Sjutrašnja utakmica u „Morači“ počinje u 19 časova.

Bonus video: