Novi pretresi u Boki: Policija oduzela oružje, municiju, ugovore...

Pretresima su policijski službenici pronašli i oduzeli veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti koji će biti predmet daljih provjera službenika Uprave policije
0 komentar(a)
Policija, Foto: Savo Prelević
Policija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.04.2018. 13:05h

Policije Kotora, Herceg Novog ii Tivta sporvele su 28. akciju u kojoj su pretresli devet lokacija, koje navodno koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa.

Tom prilikom zaplijenjano je oružje, municija, ali i ugovori o kupoprodaji nepokretnosti.

"Naime, službenici SKP-a, CB Nerceg Novi, OB Kotor i OB Tivat su, u prethodna tri dana izvršili pretrese na devet lokacija koje koristi osam lica i to: u Herceg Novom lokacija koje koriste M.V. (40), N.R. (47) i M.M. (44), u Kotoru su pretresane lokacije koje koriste M.V. (42), M.P. (32) i B.P. (29), dok su u Tivtu pretresane lokacije koje koriste T.P. (39) i S.F. (33).Sprovedenim pretresima objekata u ovim gradovima pronađeno je i oduzeto pet komada dugog naoružanja, dva komada kratkog naoružanja i 309 komada municije, koje će biti predmet daljih vještačenja i provjera. Takođe je pronađen i jedan startni pištolj a protiv lica kod kojeg je pronađen podnijeta je prekršajna prijava po Zakonu o oružju. Pretresima su policijski službenici pronašli i oduzeli veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti koji će biti predmet daljih provjera službenika Uprave policije, kao i izvjesna količina skupocjene tekstilne robe bez dokaza o porijeklu, o čemu će biti obavješten nadležni državni tužilac kako bi se izjasnio da li u navedenim radnjama ima elemenata bića krivičnog djela nedozvoljena trgovina. U sklopu navedenih aktivnosti, radi sprovođenja daljih provjera oduzeto je vozilo, motocikl i veći broj mobilnih telefona", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

Bonus video: