DVIJE AKCIJE

Berane: Policija zaplijenila pušku i dva pištolja

O događaju je obaviješten državni tužilalac u ODT u Beranama koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti već da se radi o prekršaju
247 pregleda 0 komentar(a)
lovačka puška, Foto: Shutterstock
lovačka puška, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.04.2018. 12:38h

Beranska policija pronašla je i oduzela dvije puške i pištolj u dvije odvojene akcije.

"Naime službenici CB Berane su, u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, 26.04.2018. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih prostorija koje koristi M.D. (44) iz Berana. Pretresom su pronađeni i privremeno oduzetii lovačka puška marke „Crvena Zastava“ cal. 16 mm sa oružnim list istekle važnosti na ime njegovog srodnika i pištolj „Crvena Zastava“ cal. 7,62 mm sa oružnim listim takođe istekle važnosti, isto izdatim na ime njegovog srodnika. Od M.D. je u policijskim prostorijama uzeta izjava u svojstvu građanina. O događaju je obaviješten državni tužilalac u ODT u Beranama koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti već da se radi o prekršaju. Shodno tome, protiv M.D. će Sudu za prekršaje Bijelo Polje – Odeljenje Berane biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u redovnom postupku za počinjeni prekršaj iz čl. 24 Zakona o oružju", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osim ove akcije, na osnovu prijave, koju su dobili putem telefona, a ticala se nasilja u porodici, policija je ragovala, i tom prilikom pronašla pištolj.

"Osim toga, službenici CB Berane su, 25.04.2018. godine, postupajući po prijavi koju su dobili putem telefona, a koja se odnosila na nasilje u porodici, pronašli prijavljeno lice, V.B. On je pronađen u naselju Petnjik a kod njega je tom prilikom pronađen i oduzet pištolj marke „Valter“ cal. 6,35 mm u ilegalnom posjedu. V.B. je lišen slobode. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji se izjasnio da se protiv njega podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", kazali su iz Uprave policije.