Emir Hadžić udaren automobilom i poslije toga pretučen

Sudija za istragu Zahit Camić je odredio pritvor u trajanju do mjesec dana Rožajcima Demiru Bećiragiću (32) i Semiru Bećiragiću (22)
365 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.10.2011. 08:30h

Postupajući po predlogu osnovnog državnog tužioca, sudija za istragu Zahit Camić je odredio pritvor u trajanju do mjesec dana Rožajcima Demiru Bećiragiću (32) i Semiru Bećiragiću (22). Njima se u zahtjevu za sprovođenje istrage na teret stavlja krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda.

Bećiragići su u nedjelju veče u glavnoj gradskoj ulici presreli Emira Hadžića (36) kojeg su pretukli nakon što su ga kolima udarili i oborili. Hadžić je, pored brojnih povreda ruku i glave, zadobio otvoreni prelom noge. Operacija u bjelopoljskoj bolnici je trajala tri sata.

Hadžićeva porodica je ogorčena zbog kvalifikacije krivičnog djela jer smatraju da je riječ o klasičnom pokušaju ubistva.

"Demir je prvo na Emira krenuo sa metalnom štanglom. Kada se ovaj dao u bijeg i otrčao dvadesetak metara, Semir je automobilom pojurio za njim i pokosio ga. Pošto su ga onesposobili, Bećiragići su nastavili da se iživljavaju na našem sinovcu. Samo nakon tog direktnog udara automobilom mogao je i da se više ne digne, a tužilac, koji nije ni izlazio na uviđaj, traži da krvnici odgovaraju za teške tjelesne povrede", tvrde Emirovi stričevi Fikret i Husnija Hadžić.

Pozvali vrhovnu tužiteljku da ispita slučaj

Oni su pozvali vrhovnu tužiteljku da preispita slučaj, sasluša svjedoke i utvrdi pravo činjenično stanje. Vjeruju da je rožajski tužilac napravio brojne propuste i da nije radio profesionalno.

"I laiku je jasno da je ovdje pokušana fizička likvidacija", tvrde Hadžići

"Nije bio na uviđaju, Bećiragiće je privodio, puštao pa ponovo privodio, a oštećenog je saslušao tek dva dana nakon incidenta. Zbog njegove traljavosti nije gotov ni zapisnik sa uviđaja. I laiku je jasno da je ovdje pokušana fizička likvidacija", tvrde Hadžići.

Nakon što dobije predmet, sud će odlučiti da li će prihvatiti kvalifikaciju krivičnog djela koje se Bećiragićima stavlja na teret.

Bonus video: