Crna Gora slavi svjetsko zlato Lučića

"Zlato u Melaki mi je donijelo najveću sreću u karijeri", kazao je as Onogošta, Lučić, kojem je do zlata trebalo šest pobjeda.
74 pregleda 0 komentar(a)
Danilo Lučić doček, Foto: Boris Pejović
Danilo Lučić doček, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.10.2011. 22:24h

Ovacije, aplauzi, crnogorske zastave, transparenti i šampanjac...Nije nedostajalo ništa, Crna Gora i Karate savez su znali da na pravi način dočekaju prvaka svijeta u karateu u konkurenciji do 21 godinu, Danila Lučića.

"Veliko hvala svima, a posebno porodici, treneru i selektoru Dragoljubu Fatiću, sa kojima sam prolazio kroz pobjede, ali i poraze i razočaranja. Zlato u Melaki mi je donijelo najveću sreću u karijeri. A nakon mjeseci teških priprema, najteže mi je bilo na startu u sudaru sa Irancem Musavipourom, za kojeg sam znao da je vrhunska klasa i nakon pobjede nad njim sve je bilo lakše", kazao je as Onogošta, kojem je do zlata trebalo šest pobjeda.

Zlato Lučića nikako nije slučajnost, pošto u karijeri već ima dva evropska zlata i srebro, a prošao je šest faza reprezentativnih priprema u kojima su pored Fatića učestvovali Slavenko Bajić, Slobodan Vlahović, Radoslav Vukićević, Jugoslav Bukilić. Lučić je imao i posebne dvomjesečne kondicione pripreme sa mr Dariom Ivanovićem.

"Ne mogu da kažem da je bilo teško, iz razloga što je Lučić u sjajnoj prvoj borbi demonstrirao superiornost. Zato sam znao da će da ide do kraja, jer nema slučajno iza sebe tri evropske medalje. Otišli smo u Maleziju sa ciljem da osvojimo medalju, ali baš zlato!? To je najveći uspjeh crnogorskog karatea od sticanja nezavisnosti i svrstao nas je u red svjetskih sila, ispred jedne Španije ili Italije na šampionatu u Melaki. Radili smo teško i naporno, i zahvalan sam cjelokupnom stručnom štabu i KSCG na uslovima koje su obezbijedili", rekao je Fatić.

Dočeku je prisustvovao i gradonačelnik Nikšića Nebojša Radojičić.

"Nikšić je grad velikih šampiona, sportskih legendi. Te sjajne rezultate, svjetske medalje Nikšić doživljava kao svoje, i naš grad je znao da se zahvali svim svojim šampionima. Neće izostati podrška ni Danilu, 20- godišnjaku pred kojim su još veći sportski uspjesi", zaključio je Radojičić.

U prisustvu šampiona, predjsednik Saveza Vladimir Mrvaljević je sa predstavnikom firme “Legea” Darkom Miranovićem potpisao ugovor o saradnji. Ova firma oblači i našu fudbalsku selekciju.

Bonus video: