Brisel pita za imovinu Šarića i Kalića

Zaplijenjena imovina, vrijedna nekoliko miliona eura, sada nije ni u vlasništvu optuženih, ni u vlasništvu države
0 komentar(a)
diskoteka Municipijum, Foto: Arhiva Vijesti
diskoteka Municipijum, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.10.2011. 08:52h

Predstavnici Evropske komisije zatražili su od specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala Đurđine - Nine Ivanović da im dostavi informacije o tome šta se desilo sa postupkom pljenidbe imovine Duška Šarića i Safeta Kalića.

Izvor "Vijesti", koji je učestvovao na sastanku, kazao je da su predstavnici EK juče, na konsultativnom sastanku sa predstavnicima crnogorskih državnih institucija, bili vrlo jasni u tom zahtjevu, tražeći detaljne informacije o sudbini "zaplijenjene imovine".

Sastanak je održan u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, u okviru redovne komunikacije sa EK o ispunjavanju evropske agende.

Zaplijenjena imovina, vrijedna nekoliko miliona eura, sada nije ni u vlasništvu optuženih, ni u vlasništvu države, jer se sudovi i Uprava za imovinu spore oko formalne procedure preuzimanja, još od donijetih rješenja.

Spor između sudova i Uprave za imovinu nastao je zbog neslaganja oko toga koji Zakon je neophodno primijeniti u postupku preuzimanja imovine. Sudije su smatrale da se taj postupak sprovodi po ZKP-u, a Uprava da postupak treba obaviti po Zakonu o staranju o privremeno i trajno oduzetoj imovini.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: