Rajka Kaluđerović mislila da je Jovanović divlji taksista

Osumnjičeni Jovanović prilikom saslušanja inspektorima nije mogao da objasni zbog čega je silovao, pa ubio ženu
410 pregleda 0 komentar(a)
Borivoje Jovanović, Foto: Uprava policije
Borivoje Jovanović, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 12.10.2011. 09:19h

Dan nakon što je policija riješila jedno od monstruoznijih zločina u Podgorici, javnost ne prekida da šokiraju grozomorni detalji o silovanju i davljenju Rajke Kaluđerović (42) iz Mojanovića.

“Dobro je što su ga uhvatili i što se nisam sreo oči u oči sa ubicom”, bile su riječi Momčila Kaluđerovića supruga ubijene Rajke, dok je juče sjedio na terasi ispred porodične kuće u Mojanovićima i čitao telegrame saučešća upućene zbog tragedije koja je zadesila porodicu.

Dok je sjedio pred porodičnom kućom u kojoj je do prije nekoliko dana živio teško, ali srećno sa svojom ženom i djecom, Momčilo je tiho, više kao za sebe, ponavljao “uhvaćen je, to je sve što mogu da kažem... sve je rečeno...”

Pogubljen od svega što mu se dogodilo u svega nekoliko dana, čini se da Momčilo snagu traži u pogledima tri kćerke, koje se nijednog trenutka nijesu odvajale od njega.

Djeca u crnini

“Sa Rajkom ima tri kćerke od kojih su dvije maloljetne, dok je najstarija skoro napunila 18 godina”, pričao je komšija Kaluđerovića, pokazujući na djevojčice, koje su u crnini pratile očev razgovor.

Momčilo Kaluđerović

I pored velike tragedije koja ih je zadesila, Kaluđerovićima, ali i njihovim komšijama je makar drago što je policija ipak uspjela da uhapsi ubicu.

“Tog dana kada je nestala niko nam iz kuće gdje je radila nije javio da nije došla na posao. Tek predveče Momčilo je saznao da nije ni bila na poslu”, prepričao je “Vijestima” detalje od dana kada je Rajka nestala, komšija porodice.

Nesreća koja je zadesila porodicu Kaluđerović šokirala je i mještane Mojanovića koji sa nevjericom prihvataju stvarnost da više neće vidjeti dragu komšinicu.

Stanka Knežević, komšinica Kaluđerovića, ima samo riječi hvale za njih, žaleći što je sve ovo “teška istina”.

“Mnogo mi je žao i još se tresem od kad sam čula šta se dogodilo. Sudbina je to. Svakoj od nas se to moglo dogoditi. Žene koje moraju da idu na posao u grad, idu obično sa divljim taksistima.

Možda je i Rajka tog dana mislila da je to divlji taksi, pa je ušla u ta kola. Ako ima boga, nije mi jasno zašto je ovo moralo baš nju da zadesi. Mučila se za porodicu, čistila tuđe kuće samo da bi se prehranili”, pričala je Knežević.

Da nesreća nikad ne ide sama potvrdile su komšije Kaluđerovića, koje su ispričale da je samo Rajka radila posljednjih mjeseci jer je Momčilo zbog tromba na nozi bio na bolovanju.

Silovao i ranije u Srbiji

Rukovodilac odjeljenja za suzbijanje krvnih delikata Ekan Jasavić kazao je juče odgovarajući na pitanja novinara da je osumnjičeni i ranije hapšen zbog istih djela.

“Imamo informacije da je ranije u Srbiji krivično odgovarao zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Međutim, čekamo još podatke od Interpola”, rekao je Jasavić, koji je naveo i da će vještaci utvrditi “uračunljivost i duševni status osumnjičenog”.

Osumnjičeni Jovanović prilikom saslušanja inspektorima nije mogao da objasni zbog čega je silovao, pa ubio ženu.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: