Fotoreporter "Vijesti" potvrdio prijetnje Musića

Đurić je pred sudijom Zoran Šćepanovićem rekao da je Lakićeva bila iznenađena “darom” vlasnika fabrike
100 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2011. 08:02h

Fotoreporter “Vijesti” Zoran Đurić potvrdio je u Osnovnom sudu da je novinarka Olivera Lakić bila uznemirena u dva slučaja ugrožavanja njene bezbjednosti početkom godine, za šta se sudi dvojici radnika mojkovačke fabrike cigareta, čije poslovanje ispituje tužilaštvo zbog navodnog šverca i pranja novca.

Vlasnici fabrike “Tara” su 31. januara preko Slavka Musića novinarki “Vijesti” umjesto odgovora na pitanja o sumnjivom poslovanju u Mojkovcu uručili dvije orhideje upakovane tako da podsjećaju na one koje se nose na groblje, a on je dva dana kasnije svojim automobilom blokirao automobil ekipe lista u kojoj su bili Lakić i Đurić, blizu hangara u Donjoj Gorici istih vlasnika. Portparolu “Montenegro tobaco company” Marku Piperu se zbog bjekstva u Australiju sudi u odsustvu, zbog ugrožavanja sigurnosti.

Lakićeva iznenađena "darom"

Đurić je juče pred sudijom Zoran Šćepanovićem rekao da je Lakićeva bila iznenađena “darom” vlasnika fabrike, koji joj je uručio Musić jer se, rekao je pred sudom, paran broj orhideja nosi samo na saučešće.

“U Mojkovcu je trebalo da obavimo razgovor sa direktorom fabrike. Dok smo sjedjeli i razgovarali, Musić je reka:o 'Uzmite popijte čaj i kafu, nećemo vas otrovati', što mi je bilo čudno. Koleginica Lakić je nekoliko puta pitala da li će doći direktor, na šta je Musić odgovorio da čekaju obavještenje od njega. Izašao sam iz prostorije na nekoliko minuta da obavim telefonski razgovor i kada sam se vratio, na stolu je bila staklena saksija sa dvije orhideje”, rekao je Đurić.

Orhideje u parnom broju?

Musićev branilac, advokat Zoran Piperović tvrdio je da se orhideje “za rođendane i slavlja poklanjaju u parnom broju”.

Đurić je rekao da je Lakićeva bila zabrinuta i uznemirena i u noći 2. februara, kada je dvadesetak minuta Musićevim “golfom 5”, bilo blokirano službeno vozilo “Vijesti” u dvorištu porodice, koja živi iza bedema hangara, gdje se navodno proizvodila ambalaža lažnih brendova cigareta.

“Da nije tako ne bi mi zabranila da izađem iz kuće da fotografišem”, rekao je Đurić.

On je kazao da je desetak minuta nakon što je pozvana policija, Musić odvezao taj automobil

On je kazao da je desetak minuta nakon što je pozvana policija, Musić odvezao taj automobil, a na pitanje Piperovića kako je neko mogao čuti da je pozvana policija, Đurić je kazao:

“Porodica Stanišić je pričala o tome ispred kuće, tako da su mogli čuti da smo pozvali policiju. Bio sam u hodniku kuće i nijesam mogao da vidim da li neko ispred kuće sluša naše komentare”, rekao je Đurić, dodavši da ostaje pri svom iskazu u istrazi jer se “detalja i komentara šta je ko rekao” slabije sjeća.

Musić se ranije branio pred sudom da je uručivanje cvijeća novinarki u Mojkovcu bio “džentlmenski potez bez ikakve loše namjere”, a da je u Donjoj Gorici, u dvorištu kuće u kojoj je bila novinarska ekipa, “tada htio da kupi sendvič i sok”.

Olivera Lakić

Za naredno suđenje, zakazano za 24. novembar, planirano je saslušanje svjedoka Dalibora Tomaševića i vozača “Vijesti” Veska Radovića.

Incident je kad Vesna prijeti prstom

Piperović je na jučerašnjem suđenju ukazao na izjavu Lakićeve da je cijeli događaj “nazovi incident”, na šta je novinarka uzvratila da ne smatra da to što se njima dogodilo može nazvati incidentom, već ozbiljnim ugrožavanjem bezbjednosti.

“Kada predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica pred kamerama uzdignutim prstom viče na novinara, to je incident. Ono što smo mi doživjeli na radnim zadacima je ozbiljno ugrožavanje bezbjednosti”, objasnila je Lakićeva.

Galerija

Bonus video: