Krajem novembra bokserska revija u Podgorici

Podgorica će 26. novembra biti domaćin bokserske revije na kojoj će nastupiti crnogorski profesionalni bokseri Nikola Sjekloća, Dejan Zlatičan i Milorad Žižić
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2011. 16:55h

Podgorica će 26. novembra biti domaćin bokserske revije na kojoj će nastupiti crnogorski profesionalni bokseri Nikola Sjekloća, Dejan Zlatičan i Milorad Žižić, saopšteno je iz Crnogorske profesionalne bokserske federacije (CPBF).

Navodi se da će biti održano ukupno pet borbi, u kojima će u dvije akteri biti strani bokseri.

“Biće to velika manifestacija, izuzetno značajna za popularizaciju boksa i Crne Gore. U prilog tome ide i činjenica da će sve borbe biti prenošene na Eurosportu”, kazao je predsjednik CPBF Milorad Martinović agenciji MINA.

On je istakao da će Sjekloća najvjerovatnije u Podgorici braniti šampionski pojas internacionalnog prvaka svijeta, a Zlatičanin mediteransku titulu.

Prema njegovim riječima, protivnici će im biti poznati najkasnije do kraja oktobra.

Martinović je podsjetio da Zlatičanin ima zakazan meč za 5. novembar u Moskvi.

“Sjekloći će protivnika odrediti WBC. Naš borac imaće priliku da novom pobjedom popravi rejting i sa pete skoči na treću poziciju. Očekujem da Sjekloća početkom naredne godine, ili najkasnije do kraja maja, dobije priliku da se bori za titulu prvaka svijeta”, kazao je Martinović.

On je istakao da još nije izvjesno, ali da postoji mogućnost da bokseri u dvije uvodne borbe budu iz Njemačke, od kojih bi jedan mogao da visoko rangiran na WBC listi.

“Sigurno da će publika u Podgorici imati šta da vidi. Još nije izvjesno odakle će doći, ali je sigurno da će biti izuzetno kvalitetni”, kazao je Martinović.

Organizator revije je CPBF.

Galerija

Bonus video: