Amina Kalić prebačena u Spuž da ne bi bila sama u ćeliji

Pomoćnik direktora ZIKS-a Zoran Magdalinić kazao je “Vijestima” da je Kalićeva prebačena uz saglasnost sudije za istragu Vukomira Boškovića
93 pregleda 0 komentar(a)
Amina Kalić, Foto: Savo Prelević
Amina Kalić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.10.2011. 07:34h

Amina Kalić (29) u petak je, privremeno, prebačena iz zatvora u Bijelom Polju u istražni zatvor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spuž, saznaju “Vijesti”.

O njenom prelasku u drugi zatvor istog dana je obaviještena njena porodica i advokat.

Pomoćnik direktora ZIKS-a Zoran Magdalinić kazao je “Vijestima” da je Kalićeva prebačena uz saglasnost sudije za istragu Vukomira Boškovića.

To je urađeno jer je ona u zatvoru u Bijelom Polju, nakon ekstradicije u Italiju jedne pritvorenice, ostala sama. Magdalinić je objasnio da u skladu sa Pravilnikom o izvršenju mjera pritvora, pritvorenica u istrazi ne može biti sama.

Amina Kalić uhapšena je 27. jula zajedno sa svojim djeverom Mersudinom Kalićem (55), po zahtjevu specijanog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala Đurđine Ivanović. Za njenim suprugom Safetom (42), koji je u bjekstvu, raspisana je Interpolova potjernica. Kalići su osumnjičeni da su počinili krivično djelo pranje novca, u iznosu od preko 7,2 miliona eura.

Sudija Bošković je 4. avgusta usvojio zahtjev Vrhovnog državnog tužilaštva i odredio da se privremeno oduzme imovina Safeta Kalića , njegovog brata Mersudina i supruge Amine, Safetove sestre Mersade i zeta Ernesa Šabotića, za koju se sumnja da je stečena na nezakonit način.

Bonus video: