Na dan požara u kući Kneževića u selu nestajala struja

Uviđaj su po ovlašćenju ODT iz Pljevalja obavili pripadnici kriminalističke policije a uzorci sa zgarišta biće predmet provjere u forenzičkom centru
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2011. 13:53h

Na zgarištu kuće i četiri pomoćna objekta u selu Rudanca koji su bili u vlasništvu penzionisanog sudije iz Beograda Tomislava Kneževića obavljen je uviđaj.

Kako bi se utvrdio uzrok požara, koji je za kratko vrijeme uništio objekte građene od drvenog materijala prije 20 godina, angažovani su vještak odgovarajuće struke, kriminalistički tehničari iz Pljevalja i Žabljaka i radnici elektrodistribucije iz Žabljaka.

U požaru je izgorjelo i sve što se nalazilo u kući i pomoćnim objektima.

Vatrogasci su iz Žabljaka krenuli odmah po prijemu obavještenja ali im je nakon 40 kilometara vožnje peostalo jedino da ugase ostatke objekata koji su dogorijevali. Ostala je neoštećena jedna koliba i stara kuća.

Požar izazvala struja?

Vlasnik Tomislav Knežević, koji je ovih dana sam boravio u svojom zavičaju u trenutku izbijanja požara nije bio u kući. On je kazao da u kući ili nekom od pomoćnih objekata nije ložio vatru i izrazio je sumnju da je požar izazvala struja.

"Vijesti" saznaju da da je toga dana u Rudancima nestalo struje. U jednom trenutku u kući začuo se prasak, intenziteta pucnja iz pištolja i odmah nakon toga buknuo je požar. Pogodovala mu je drvena gradnja pa se brzo širio i prenio na ostale objekte koji su bili izgrađeni u neposrednoj blizini kuće.

Uviđaj su po ovlašćenju ODT iz Pljevalja obavili pripadnici kriminalističke policije a uzorci sa zgarišta biće predmet provjere u forenzičkom centru.

Galerija

Bonus video: