Safet Muhović nestao prije 3 mjeseca, apel građanima koji su ga vidjeli da jave policiji

I ranije je imao običaj da ode na desetak dana i da se ne javi
100 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2011. 08:17h

Porodica Muhović iz sela Trpezi još se nada da bi mogla naći svog sina Safeta, kojem se svaki trag izgubio prije skoro tri mjeseca.

Safet Sajo Muhović (40) posljednji put je viđen negdje krajem jula na putu Trpezi – Petnjica – Berane, u blizini autobuskog stajališta Stenice.

"Jedan rođak nam je ispričao da ga je vidio kako ide pješice. Pitao ga je gdje je krenuo, on je odgovorio da će kod njega u grad. U Berane, međutim, nije stigao. Od tada ništa ne znamo", rekao je Safetov otac Šefko.

On je objasnio da je njegov sin nervno obolio i da je nekoliko dana prije toga otišao na kontrolu u beransku bolnicu.

"Pitali smo i tamo. Bio je na kontroli. Ali su nam rekli da ga oni nijesu zadržali niti bilo gdje uputili na dalje liječenje. Moj sin je bolestan ali nije do sada napravio bilo kakav problem. Miran je. Nije nikakav delikvent", kaže Šefko.

Porodica Muhović je slučaj prijavila policiji u Beranama krajem avgusta, nadajući se do tada da bi on mogao da se pojavi, jer je, kako pričaju, i ranije imao običaj da ode na desetak dana i da se ne javi.

"Sada mi se srce cijepa, jer već treći mjesec živimo u neizvjesnoti da li je živ ili nije", kaže Šefko.

On moli građane koji bilo šta znaju ili su njegovog sina primijetili, da jave prvoj stanici policije.

"Nije mogao otići daleko. Stara lična karta koju nije zamijenio, ostala mu je kod kuće. Nije imao pasoš. Kako vrijeme prolazi, pribojavamo se najgoreg", kaže Safetov očajni otac, dok u ruci drži sinovljevu fotografiju.

Bonus video: