Djeca Safeta i Amine Kalić na sigurnom kod babe i djeda

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja nije odgovoreno kada su posjetili djecu
159 pregleda 0 komentar(a)
Amina Kalić, privođenje, Foto: Savo Prelević
Amina Kalić, privođenje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2011. 07:55h

Djeca Amine i Safeta Kalića su dobro zbrinuta, redovno idu u školu i o njima brinu baba i djed, rečeno je „Vijestima“ iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

"Iz javne ustanova Centar za socijalni rad opštine Rožaje je, u skladu sa zakonskim nadležnostima, posjetili su djecu uhapšene A.K. Utvrđeno je da brigu o djeci vode baba i djed, da su djeca adekvatno zbrinuta i da redovno pohađaju školu", odgovor je na pitanje „Vijesti“ ko brine o djeci, da li su ona u stanju socijalne potrebe i da li se i kada ministrastvo interesovalo za to.

Nije odgovoreno kada su posjetili djecu, ali su iz tog ministrastva kazali da će „u skladu sa svojim nadležnostima nastaviti da prati situaciju u konkretnom slučaju“

Amina Kalić (29) uhapšena je 27. jula zajedno sa svojim djeverom Mersudinom Kalićem (55), po zahtjevu specijanog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala

Amina Kalić (29) uhapšena je 27. jula zajedno sa svojim djeverom Mersudinom Kalićem (55), po zahtjevu specijanog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala. Za njenim suprugom Safetom (42), koji je u bjekstvu, raspisana je Interpolova potjernica. Kalići su osumnjičeni da su počinili krivično djelo pranje novca, u iznosu od preko 7,2 miliona eura.

“Crna Goro, sačuvaj obraz, vrati majku maloljetnoj djeci”

Nakon što joj je određen dvomjesečni pritvor, nekoliko hiljada Rožajaca peticijom je tražilo da se Amini Kalić ukine pritvor pod parolom “Crna Goro, sačuvaj obraz, vrati majku maloljetnoj djeci”. Organizator podrške bio je Šefko Ličina, Rožajac koji decenijama živi i radi u Švajcarskoj, koji je tada rekao da apeluje za spajanje majke i djece „koja su u izuzetno lošem psihičkom stanju“.

Prije desetak dana apelu se pridružio i poglavar Islamske zajednice, reis Rifat Fejzić. On je tražio da se Amina oslobodi jer su zbog njenog boravka u zatvoru četvoro njene maloljetne djece “ostala bez brige i pažnje oba roditelja”.

Bonus video: