Ljekari i obućar osumnjičeni za obljubu nad djetetom pušteni iz pritvora

Nikolić, Hadžajlić i Šljukić uhapšeni su 23. juna u Podgorici, uveče, u policijskoj akciji “Veza”
241 pregleda 0 komentar(a)
Momčilo Šljukić, Dragan Nikolić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Momčilo Šljukić, Dragan Nikolić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.09.2011. 12:14h

Ljekari Momčilo Šljukić (60) i Dragan Nikolić (60) i obućara Šefkija Hadžajlić (60), koji su osumnjičeni za obljubu nad djetetom i posredovanju u vršenju prostitucije pušteni su juče iz pritvora. Njima je nedavno drugi put produžen pritvor, ali je vanraspravno krivično vijeće podgoričkog Osnovnog suda ukinulo, poslije žalbe odbrane.

Prije više od dva mjeseca, po Zahtjevu za sprovođenje istrage Osnovnog državnog tužilaštva, istražni sudija podgoričkotg Osnovnog suda Nebojša Golubović saslušao je osumnjičene.

Njima tužilaštvo na teret stavlja krivično djelo obljubu sa djetetom Šljukiću, a Nikoliću i Hadžajliću posredovanje u vršenju prostitucije trinaestogodišnje djevojčice.

Nikolić, Hadžajlić i Šljukić uhapšeni su 23. juna u Podgorici, uveče, u policijskoj akciji “Veza”.

Saslušana i djevojčica

Ljekar iz Podgorice Dragan Nikolić, koji je i profesor u srednjoj školi i vlasnik jedne privatne klinike i obućar Šemso Hadžalić sumnjiče se da su iskoristili težak porodični i materijalni položaj ove djevočice i na tjerali je da Šljukiću više puta pruži seksualne usluge.

Nikolić je, kako je kazao njegov advokat Bjeković, u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa podvođenjem maloljetnice

Iz policije su saopštili da se kriminalistička obrada i policijska istraga upućuju na zaključak da su njih trojica krivična djela ponovili više puta u toku 2011. godine.

U predistražnom postupku osim osumnjičenih, saslušana je i djevojčica.

Prema nezvaničnim informacijama Šljukić je sudiji Goluboviću opisao šta se dogodilo neposredno prije hapšenja. On je navodno uhapšen u momentu dok je sjedio u automobilu i razgovarao sa trinaestogodišnjakinjom. Šljukić tvrdi da do seksualnog odnosa nije došlo.

Nikolić je, kako je kazao njegov advokat Bjeković, u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa podvođenjem maloljetnice. I Hadžajlić je tada, prema riječima njegovog branioca po službenoj dužnosti Dragoljuba Petrovića , negirao da je imao seksualne odnose sa djevojčicom i branio se ćutanjem.

Za krivična djela, koja im se stavljaju na teret, zaprijećena je kazna od jedne do deset godina zatvora.

Bonus video: