Sumnjiva smrt poslije carskog reza, porodica traži uzrok

Dvadesettrogodišnja Elza Rastoder iz Rožaja iza sebe je ostavila četvorogodišnju ćerku, dvoipogodišnjeg sina i bebu koja je carskim rezom došla na svijet
116 pregleda 0 komentar(a)
Davud Ledinić, Foto: Aida Sadiković
Davud Ledinić, Foto: Aida Sadiković
Ažurirano: 24.09.2011. 08:47h

Zašto je u ponedjeljak umrla porodilja Elza (Ledinić) Rastoder (23)? Odgovor na to pitanje trebalo bi da da obdukcija. Nalaz će biti gotov za desetak dana, ali nije isključeno ni da je tajna o uzrocima prerane smrti otišla sa Elzom koja je sahranjena u srijedu.

Dvadesettrogodišnja žena iz Rožaja koja se prije pet godina udala u Beranama iza sebe je ostavila četvorogodišnju ćerku, dvoipogodišnjeg sina i bebu koja je carskim rezom na svijet došla prošlog ponedjeljka, a koja se zbog prijevremenog rođenja nalazi u inkubatoru u Podgorici.

Elzin najstariji brat Davud Ledinić ističe da je njegova sestra umrla pod sumnjivim okolnostima. Nakon porođaja kod nje su nastupile izvjesne komplikacije zbog kojih su joj braća dva puta davali krv.

Sestru je, kaže, pozivao i u četvrtak, slao joj je i poruke, ali odgovora nije bilo

"Prvo je krv u ponedjeljak dao mlađi Sead, a potom i ja u srijedu. Kada su mi javili, bio sam u Kotoru sa djetetom. Pošto sam stigao sa puta nisu htjeli da mi uzmu krv. Čuo sam se sa sestrom koja mi je rekla da je mnogo loše. Nakon toga nisam mogao da odem, kleknuo sam na koljena i molio da mi uzmu krv, što su i uradili", ispričao je kroz suze Davud.

Sestru je, kaže, pozivao i u četvrtak, slao joj je i poruke, ali odgovora nije bilo. Tek u petak veče se javila njihovoj majci kojoj je rekla: „Ne mogu više, sva sam se nadula, hoću da puknem“.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: