Čarapić i do sada sumnjala da neki državni organi ometaju istrage, prijeti hapšenjima

Do sada je bilo indicija da se ometaju istrage, ali i će ubuduće tužilačka istraga omogućiti da se one lakše uoče i dokažu
0 komentar(a)
Ranka Čarapić, Foto: Savo Prelević
Ranka Čarapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.09.2011. 08:23h

Vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić poručila je da će svi koji ometaju tužilašku istragu krivično odgovarati.

Ona je “Vijestima” kazala da je do sada bilo indicija da se ometaju istrage, ali i da će ubuduće tužilačka istraga omogućiti da se one lakše uoče i dokažu.

" Indicija je bilo, ali je na osnovu njih veoma teško i nezahvalno reagovati. Međutim, tužilačka istraga je koncept koji daje mogućnost da se lakše uoče i, vjerujem, dokažu takve pojave u saradnji, zbog čega ne isključujem mogućnost pokretanja krivičnih postupaka zbog eventualnih zloupotreba protiv odgovornih osoba u nadležnim organima koje bi svojim djelovanjem ometale tužilačku istragu" kazala je Čarapić.

Čarapić podsjeća da je u u najvećem broju slučajeva prvi saradnik tužilaštva policija, a uz njih sve češće Uprava carina, Uprava za nekretnine, Uprava za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma, Poreska uprava i svi drugi organi koji raspolažu podacima važnim za istragu.

" Tužilaštvo nije raspolagalo osnovanom sumnjom da je zloupotrebom odgovornih lica u nadležnim organima sa kojima sarađuje bilo ometanja izviđaja ili istrage, zbog čega nije bilo slučajeva pokretanja krivičnog postupka" odgovorila je Čarapić na pitanje “Vijesti” da li je do sada protiv nekog pokrenut postupak zbog opstrukcije istraga.

Bonus video: