Opet se tragalo za vozačem i eventualnim saputnicima koji su u julu sletjeli u Taru

Već tri mjeseca traju brojne dileme, nelogičnosti i nejasnoće vezane za slijetanje "opel corse"
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2011. 09:36h

Pripadnici policije i članovi spasilačkog kluba "Ex tream" iz Nikšića, u srijedu su do sumraka bez rezultata pretraživali koritu i okolinu rijeke Tare ponovo tražeći vozača i eventualne saputnike u vozilu koje je sredinom juna sletjelo u Taru.

U žabljačkoj policiji saznajemo da su učesnici akcije pješice, sa gumenog čamca ili ronjenjem pretraživali Taru, ovih dana veoma niskog vodostaja, od mosta na Prenćanima, gdje se udes dogodio, do sela Tepca.

Vođa nikšićkih spasilaca Zoran Radović kaže da su njihovi instrumenti pokazali da je od podne do 19.30 časova trojica ronilaca pregledali 43 kilometra virova u rijeci.

Od trenutka slijetanja izvršeno je više akcija traganja lica a lovočuvari NP "Durmitor", putari i rafteri svakodnevno su bez rezultata pregledali teren.

Sa tim autom u Crnu Goru ušao Ivica Mueller

Žabljačkoj policiji, 14. juna oko 23 časa javljeno je da je na putu most na Tari prema Mojkovcu, niz liticu visoku oko 50 metara u rijeku sletjelo vozilo a policija je iste večeri utvrdila da se u rijeci, potpuno prekriveno vodom nalazi Opel korsa, njemačkih registarskih oznaka EBE TP 34.

U vozilu i bližoj okolini lica mjesta policija te večeri niti sjutradan tokom vršenja uviđaja nije pronašla tijela učesnika nezgode. Izvršenim provjerama došlo se do informacije da je istog dana 14.30 časova na graničnom prelazu Ranče kod Pljevalja na teritoriju naše zemlje sa tim vozilom ušao državljanin BiH Ivica Mueller(42).

Od trenutka slijetanja izvršeno je više akcija traganja lica

Pasoš na njegovo ime, sa isteklom boravišnom dozvolom u Njemačkoj, pronađen je u Korsi kada je izvađena iz rijeke.

Lice koje je to prijavilo kazalo je policajcima da svojim vozilom kretao iza Korse koja je u blagoj desnoj krivini nastavila pravolinijsko kretanje i sletjela u Taru. Kazao je i da je u kolima vidio samo vozača.

Istog dana, poslije podne na Žabljaku je boravila osoba tim imenom i prezimenom. U 16.20 časova koristio je usluge internet centra odakle je na sopstvenu e mail adresu poslao svoje skenirane medicinske dokumente koji su se odnosili na neurološke pretrage u Banja Luci i Beogradu.

Nakon toga je ručao u jednom od ovdašnjih hotela.

Niko od rodbine nije se pojavljivao na Žabljaku a tek nedavno od nadležnih u Njemačkoj crnogorska policija dobila je obavještenje da je supruga Ivice Muellera prijavila njegov nestanak

Već tri mjeseca traju brojne dileme, nelogičnosti i nejasnoće. Da sve dobije dimenziju misterije osnov daje nejasnoća zbog čega je ta osoba u Žabljaku boravila samo nekoliko časova i zbog čega se zaputila sve manje frekventnim putem prema Mojkovcu a ne novim prema Nikšiću.

Indikativno je i to zašto su prilikom slijetanja vozila otpala jedino vrata koja koristi vozač.

Niko od rodbine nije se pojavljivao na Žabljaku a tek nedavno od nadležnih u Njemačkoj crnogorska policija dobila je obavještenje da je supruga Ivice Muellera prijavila njegov nestanak, saznajemo od sagovornika bliskog istrazi.

Nikad se nije desilo da se ovoliko dugo u kanjonu i toku Tare nalazi nastradalo lice a da nije pronađeno.

Galerija

Bonus video: