Skender Sadiku teretnim vozilom pokidao elektro-mrežu u Rožajama?

Policija je na otkrivanju počinioca opsežno radila 48 sati tokom kojih je izvršen pregled oko 30 kamiona iz Rožaja
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2011. 19:29h

Skender Sadiku (45) iz Vučitrne na Kosovu uhapšen je sinoć i uz krivičnu prijavu predat tužiocu koji mu je odredio 48-časovno zadržavanje.

Sadikuu se na teret stavlja krivično djelo oštećenje i uništavanje javnih uređaja.

On je u nedjelju u ranim jutarnjim satima upravljajući motornim vozilom (01- 457 BR, prikolica 01- 188 AX) sa podignutim kipom pokidao samonosive kablove niskonaponske mreže na 12 mjesta, polomio i oštetio nekoliko armiranskih betonskih stubova kao i gradsku rasvjetu.

Bez struje je tog dana bilo 440 domaćinstava, a pričinjena šteta je veća od 20 hiljada eura.

Policija pregledala oko 30 kamiona

Rožajska policija je na otkrivanju počinioca opsežno radila 48 sati tokom kojih je izvršen pregled oko 30 kamiona iz Rožaja koji su mogli biti počinioci incidenta.

"Pregledali smo i video zapise vlasnika objekata uz magistralu, spiskove sa graničnih prelaza i iz Područne jedinice Bar. Na osnovu svih podataka sužili smo krug mogućeg počinioca", kazao je načelnik rožajske Ispostave policije Sadik Šabanović.

Skrivao se u Beranama

Sadiku se nakon što je video šta je uradio dva dana skrivao u Beranama nakon čega je pokušao da napusti Crnu Goru kada je i uhvaćen.

"Rekao je da se te noći kretao iz pravca Kule i da ne zna uslijed čega se kipa podigla i uništavala elektromrežu, stubove i rasvjetu u dužini od nekoliko kilometara. Tek na izlazu iz grada, kod Mesne industrije “Gradinakompani” je primjetio varničenje, shvatio šta je uradio i pobjegao u Berane", kazao je Šabanović

Incident je izazvao razne špekulacije u Rožajama, a otkrivanjem počinioca ustanovljeno je da ni jedna nije bila tačna

Incident je izazvao razne špekulacije u Rožajama, a otkrivanjem počinioca ustanovljeno je da ni jedna nije bila tačna.

"U ovoj akciji smo pokazali da činimo sve u otkrivanju krivičnih djela i osjećaj sigurnosti građana sigurno se povećava što pokazuju i poslednja istraživanja CEDEMA na osnovu kojih je najveći broj građana izrazio pozitivan stav prema radu policije, upravo u Rožajama", kazao je Šabanović.

Bonus video: