Nikita Mihalkov nije došao u Bar, preča mu politika

Treba njegovati dugogodišnje prijateljstvo i saradnju između crnogorskog i ruskog naroda, poručio je slavni režiser
121 pregleda 0 komentar(a)
nikita mihalkov, Foto: Toutlecine.com
nikita mihalkov, Foto: Toutlecine.com
Ažurirano: 13.09.2011. 12:06h

Iako je gromoglasno najavljivan, Mihalkov se sinoć nije pojavio u Baru zbog "neodložnih obaveza koje reditelj ima u predizbornoj kampanji u Rusiji".

Tako je objasnila Alina Banović, PR menadžer festivala IV festivala “Dani ruskog filma u Crnoj Gori 2011.

Prije projekcije filma "Varljivo sunce 2", pročitano je rediteljevo obraćanje publici u kome se poručuje da je “filmska umjetnost jedini put koji omogućava najbrže srdačno uzajamno razumijevanje” i da treba njegovati dugogodišnje prijateljstvo i saradnju između crnogorskog i ruskog naroda.

Pored toga, organizatori festivala su, kao podsjećanje na 300. godišnjicu od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i Crne Gore, poklon namijenjen barskoj lokalnoj upravi uručili predsjednici Skupštine opštine Branki Nikezić.

“Svako kulturno dešavanje doprinosi daljem jačanju bliskih odnosa. I večerašnja manifestacija će doprinijeti razvoju prijateljstva između Rusije i Crne Gore, pa možemo reći i da od večeras počinju novih 300 godina tradicionalnog prijateljstva naših naroda”, kazala je Nikezićeva, javlja Bar info.

Publika u Baru će imati priliku da do 16. septembra pogleda još pet ostvarenja savremene ruske kinematografije: “Kineska baka” Vladimira Tumajeva, “Pop” Vladimira Hotinenka, “Soba i po ili sentimentalno putovanje u otadžbinu” Andreja Hržanovskog”, “Izvještačenost” Levana Gabriadzea i “Belka i Strelka - Zvjezdani psi” Svjatoslava Ušakova i Ine Jevlanikove.

Bonus video: