Albanski mediji: Sudija Konomi ubijen eksplozivom iz Crne Gore

Policijski forenzičari su utvdili da je bomba bila pričvršćena za donji dio vozila, kao i da je bila podešena da ubije sudiju a da pri tome ne izazove veću materijalne štete oko vozila.
122 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2011. 17:34h

Bomba kojoj je ubijen Skerdilajd Konomi, sudija iz Valone u Albaniji, najvjerovatnije je proizvedena u Crnoj Gori.

Albanski mediji objavili su da je eksplozivna naprava, kojom je ubijen 33-godišnji sudija, aktivirna mobilnim telefonom, navodeći da je eksploziv nabavljen u Crnoj Gori.

Albanska policija ponudila je nagradu od 100 hiljada eura za informaciju koja bi je mogla dovesti do atentatora.

Konomi je u subotu stradao u centru Valone, kada je u vazduh odletio njegov mercedes.

Prije nekoliko godina policija je zaplijenila mine koje su iz Crne Gore poslate u Bangladeš

Policijski forenzičari su utvdili da je bomba bila pričvršćena za donji dio vozila, kao i da je bila podešena da ubije sudiju a da pri tome ne izazove veću materijalne štete oko vozila.

Cijena mine - 2.500 - 5.000 eura

Prema izvorima istrage, oko pola kilograma plastičnog eksploziva C4 bilo je povezano sa mobilnim telefonom, a bomba je aktivirana kada je atentator sa drugog broja pozvao telefon povezan sa eksplozivom.

Prema jednoj verziji Konomij je ubijen zbog angažmana u sudu, prema drugoj, zbog privatnih sporova oko nekretnina

Prema navodima albanskih medija, postoje dva moguća uzroka ubistva mladog sudije Konomija. Prema jednoj verziji Konomij je ubijen zbog angažmana u sudu, dok je prema drugoj ubijen zbog privatnih sporova oko nekretnina u zalivu Hamallaj, u blizini Valone. Konomi je bio oženjen i imao je dvoje djece.

Zbog ubistva sudije reagovali su najviši državni zvaničnici Albanije poručujući da će ubice biti pronađene. Porodicu mladog sudije posjetili su albanski predsjednik Bamir Topi, navodeći da je Konomi stradao kao žrtva sve jače želje mafije i organizovanog kriminala da utiču na pravosudini sistem.

Bonus video: