Na stazi koja vodi iz Albanije u Crnu Goru: Vidjeli policiju, bacili 60 kg marihuane i pobjegli

62 pregleda 3 komentar(a)
Marihuana, Foto: Uprava policije
Marihuana, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 20.04.2018. 19:41h

Granična policija Tuzi danas je na pješačkoj stazi koja vodi iz Albanije preko granične linije u Crnu Goru, pronašli odbačena tri džaka u kojima se nalazilo oko 60 kilograma marihuane, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da policajci u saradnji sa kolegama iz Albanije, intenzivno rade na identifikaciji i pronalasku osoba koje su bacile drogu.

"Službenici OGB Tuzi su danas oko 9,10 časova, vršeći poslove obezbjeđenja državne granice, a postupajući po operativnim saznanjima, u dolini Greče – Kučka Korita, na pješačkoj stazi koja vodi iz Albanije preko granične linije u Crnu Goru, primijetili tri nepoznata lica koja su na leđima nosila džakove i kretala se u njihovom pravcu. Zbog konfiguracije terena i nemogućnosti skrivanja policajaca, lica su ih primijetila, odbacila džakove i dala se u bjekstvo u pravcu Albanije. Službenici SGP su o događaju obavijestili službenike granične policije Albanije", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su pregledom lica mjesta policajci pronašli tri veća džaka bijele boje u kojima se nalazilo oko 60 kilograma biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

"Opojna droga je predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droga na dalje postupanje. Droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju identifikacije i pronalaženja počinilaca krivičnog djela. Nastavljaju se dalje mjere i radnje u saradnji sa službenicima granične policije Albanije u cilju identifikacije počinilaca ovoga krivičnog djela", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: