Veljović prećutao da ga je OEBS pitao za kriminal i auta "Vijesti"

Pohvalio se rezultatima istraživanja koja govore da o policiji pozitivan stav ima preko 70 odsto građana
0 komentar(a)
zapaljena vozila Vijesti, Foto: Savo Prelević
zapaljena vozila Vijesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.09.2011. 08:30h

Sudeći po zvaničnim saopštenjima koje je na svom Internet sajtu objavila Uprava policije i dva dana kasnije Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), o temi razgovora između prvog policajca Veselina Veljovića i ambasadora OEBS-a Šarunasa Adomavičijusa, stiče se utisak da nijesu bili ni u istoj prostoriji, a kamoli da su razgovarali.

Saopštenja koje je objavio OEBS ima naslov „Šef misije OEBS-a sreo se sa direktorom crnogorske policije da bi razgovarali o podmetnutim požarima na vozila „Vijesti“, regionalnoj saradnji u borbi protiv kriminala“.Sa druge strane, u saopštenju Uprave policije nema nijednog slova da su njih dvojica razgovarali o tome.

U saopštenju Uprave policije, objavljenom 6. septembra, ističe se da je „sastanak bio posvećen upoznavanju ambasadora i njegovih saradnika sa rezultatima rada Uprave policije u proteklom periodu, aktuelnim bezbjednosnim pitanjima i usaglašavanju planova za saradnju u nastupajućem periodu“.

Sve su prilike da je OEBS, nezadovoljan saopštenjem Uprave policije, dan kasnije objavio svoje u kojem stoji da se ambasador Adomavičius susreo sa Veljovićem „kako bi razgovarali o nastavku policijske istrage o tri podmetnuta požara na vozila dnevnika „Vijesti“ „

Pored toga u saopštenju OEBS-a stoji da je Adomavičius „naglasio nedavna saopštenja Misije OEBS-aa i njihove predstavnice za medije Dunje Mijatović „ koja je napade osudila jer imaju “efekat zastrašivanja novinara“ i konstatovao da je „niz članica OEBS-a izrazilo zabrinutost“.

Sa druge strane, u saopštenju Uprave policije stoji da se Veljović pohvalio šefu Misije OEBS-a rezultatima istraživanja koja govore da o policiji pozitivan stav ima preko 70 odsto građana, na šta se, saopštili su, Adomavičius „pohvalno izrazio“.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: