Crnčević: Osvetiću vam se kao Alan Kožar, nekome ću zapaliti auto

To su “Vijestima” nezvanično rekli iz Uprave policije, objašnjavajući da su nakon pretresa kuće u kojoj je pronađeno 28 grama heroina uhapšeni Ivo i njegova tetka Jozefina Crnčević
755 pregleda 7 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.04.2018. 08:54h

Baranin Ivo Crnčević (37) prijetio je policajcima koji su u njegovoj kući pronašli drogu, da će im se osvetiti kao Alan Kožar i nekom od njih zapaliti automobil.

To su “Vijestima” nezvanično rekli iz Uprave policije, objašnjavajući da su nakon pretresa kuće u kojoj je pronađeno 28 grama heroina uhapšeni Ivo i njegova tetka Jozefina Crnčević.

Kožar, kojeg policija označava kao vođu barske kriminalne grupe, početkom aprila pravosnažno je oslobođen optužbi da je napao komandira Interventne jedinice barske policije Ivana Đokovića, pa nakon toga organizovao postavljanje eksplozivne naprave ispod njegovog automobila.

Istom presudom Alija Metović i Ilija Kovačević osuđeni su na po godinu dana zatvora, zbog postavljanja bombe ispod Đokovićevog automobila.

Crnčević, čiju kuću je policija pretresala, povratnik je u izvršenju krivičnih djela, rečeno je nezvanično iz Uprave policije.

Isti izvor pojasnio je da su njegovu tetku Jozefinu uhapsili zbog krivičnog djela prikrivanje dokazivanja.

“Crnčević je odranije poznat policiji i nekoliko puta uspijevao je da odbaci drogu prije nego i počnemo pretres, čime je uspijevao da izbjegne hapšenje. To je mogao da radi, jer mu je troje blindiranih vrata u kući davalo prednost, zbog toga smo jutros u njegovu kuću ušli kroz prozor toaleta, i bili brži”, rekao je sagovornik iz Uprave policije.

U njegovoj kući policija je i ranije nalazila heroin, ali nije on odgovarao, već njegov brat. U januaru 2013. na njihovu porodičnu kuću u naselju Popovići, bačene su dvije bombe. U eksploziji nije bilo povrijeđenih.

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Odsjeka za borbu protiv droge u sadejstvu sa službenicma Centra bezbjednosti Bar i službenicima Sektora granične policije sa policijskim psom za otkrivanje droga, a postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres na jednoj lokaciji i tom prilikom pronašli i oduzeli oko 28 grama opojne droge heroin.

"Službenici Odsjeka, CB Bar i SGP su, 19.04.2018. godine, postupajući na osnovu operativne informacije da se iz jednog stana svakodnevno vrši prodaja opojne droge heroin većem broju lica na području Opštine Bar, izvršili pretres stana koji koristi bezbjednosno interesantno lice I.C. (37) iz Bara i lice koje je njegov srodnik J.C. (70) iz Bara. Prilikom pretresa, policijski službenici su pronašli i oduzeli pvc kesicu sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin težine 28,1 gram, praškastu materiju rasutu po stolu mase 0,4 grama i više sredstava komunikacije sa SIM karticama. J.C. je, kada je ugledala policijske službenike, pokušala da uništi predmet krivičnog djela, na način što je pocijepala jednu pvc kesicu sa sadržajem praškaste materije, neutvrđene količine, i počela da je prosipa u sudoperu i poliva vodom, u čemu su je spriječili policijski službenici i od nje oduzeli kesicu u kojoj je ostalo navedenih 28,1 gram materije za koju se sumnja da je heroin", saopšteno je iz policije.

Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se I.C. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je za J.C naložio da se liši slobode zbog sumnje da je počinila krivično djelo sprječavanje dokazivanja. Takođe, prilikom pretresa, I.C. je policijskim službenicima, koji su vršili pretres, uputio ozbiljne prijetnje da će ih napasti u vršenju službene dužnosti. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je ovaj događaj kvalifikovao kao krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", saopšteno je iz policije.

Bonus video: