Zeničanin Adnan Lužić na Budvanskoj rivijeri odnosio novac, zlato, tehniku...

U iznajmljenom stanu u zgradi u naselju Rozino, pronađena je veća količina zlata, mobilnih telefona te tehnike, koja je vraćena vlasnicima
125 pregleda 0 komentar(a)
Adnan Lužić, Budva, Foto: Vuk Lajović
Adnan Lužić, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.09.2011. 07:46h

Inspektori kriminalistike budvanske policije priveli su juče uz krivičnu prijavu Zeničanina Adnana Lužića (29) istražnim organima kotorskog Osnovnog suda, jer ga terete da je tokom sezone na području Budve izvršio više od 50 teških krađa. Lužić, koji je bio „mozak“ organizovane grupe, sa sobom je u Budvu doveo i djevojku A.D. i druga A.K. koji su u bjekstvu, a koji su koji su zajedno sa njim od polovine jula, svakodnevno vršili teške krađe.

Kako je „Vijestima“ potvrđeno, budvanska policija juče je raspisla potjernicu za odbjeglim pomagačima, koji su Lužiću davali potporu u vršenju krađa.

Lužić koji je preksinoć iznenada „pao“, dok je uzimao pare iz sefa velikog supermarketa „Megamarket“ u centru Budve, u kome se nalazilo oko 40 hiljada eura, juče je u policiji priznao da je izvršio 47 teških krađa detaljno opisuju svaku ponaosob, koju je smišljeno izvodio.

Zatečen sa rukama u sefu

Na dan kada je uhapšen Lužić je sa prijateljima izvršio pet krađa - od Petrovca , preko Rafailovića do Budve.

Đavo mu nije dao mira i riješio je da opljačka i „Megamarket“. Kada je grad utihnuo, Lužić je obio prodavnicu i iz kase uzeo 4.000 eura. Novac je odnio djevojci i prijatelju koji su ga čekali u blizini, a potom se vratio da bi otvorio sef čiji je ključ pronašao u kasi iz koje je odnio novac. Primijetio ga je radnik obezbjeđenja, koji je pozvao policiju, pa su ga inspektori zatekli kako uzima novac uiz sefa.

Kako „Vijesti“ saznaju, ovaj domišljati kradljivac je bio više nego umiješan u svoj posao. Kada je vidio da mu nema spasa, kradljivac se predao, ali i dok je bio lisicama vezan, pokušavao je da prikrije što više tragova.

Kako „Vijesti“ saznaju sa lisicama stavljenim na rukama za leđima, Lužić je ubačen u kola marice ”maricu”, ali kada je samo par minuta nakon toga inspektor otvorio vrata , zatekao ga je sa rukama ispred sebe, kako cijepa novčanice od 20 eura. Lužić je naime cijepao lažnu novčanicu, upravo onu istog serijskog broja, koja je prije mjesec dana pronađena na više lokalcija u Budvi.

Gurnuo Ruskinju sa terase

U stanici policije priznao je da je odgovoran za krađu u stanu ruske državljanke, koju je prije 20-tak dana bacio sa terase vile „kralj“ kod glavne benzinske pumpe na bulevaru. Ruskinja, koja je inače policajka, zatekla ga je u iznajmljenom apartmanu kako pretura po stvarima i kako joj odnosi fotoaparat i mobilni. Vidjevši da je uhvaćen na djelu, momak pokušava da pobjegne preko terase, ali ga Ruskinja hvata za nogu. Uslijedilo je guranje , a potom Lužić baca nesrećnu ženu sa balkona i ona je od pada zadobila teške povrede i prelome.

Slično se desilo i na Vidikovcu, kada je bukvalno uspio da pobjegne od vlasnika kuće, koji ga je zatekao u krađi, skočivši sa terase, sa visine od pet metara. Vlasnik je ispričao policiji da postoji i video snimak, gdje momak, bukvalno kao mačka, skače sa drugog sprata i nastavlja da trči, bježeći niz stepenice do Staroga grada.

Po njegovom priznanju ekipa je funkcionisala tako što je prethodno određivala „metu“. On bi sa svojom djevojkom kucao na vrata nekog stana ili kuće, ukoliko bi se neko pojavio na vratima, navodno bi se raspitivali da li imaju slobodnih soba za iznajmljivanje, a ukoliko niko ne bi odgovarao to bi bio signala da kreću u akciju. Ušunjavali bi se u sobe, obijajući varata, čak bi ulazio i kroz mali prozor na kupatilu. Nije bilo dana da nije izvodio akciju, a plijen se uvećavao.

Plijen nosili u Zenicu

Njegova djevojka i drug su četiri puta rentakar vozilima, koje su iznamljivali u Zenici, tokom jula i avgusta ukradenu robu odvozili u Bosnu gdje su je prodavali. Jedno vozilo je zaplijenjeno, a u akcijama su koristili i dva motora. Procjenjuje se da je organizovana grupa uspjela da ukrade više od 30 hiljada eura, na desetine komada zlatnog nakita, skupocjenih satova, te tehnike uglavnom lap topova. U iznajmljenom stanu u zgradi u naselju Rozino, pronađena je veća količina zlata, mobilnih telefona te tehnike, koja je vraćena vlasnicima. Budvanin koji je prijavio krađu porodičnog nakita starog više od 50 godina, mogao je juče da odahne, nakon što mu je policija vratila stari očev zlatni sat, prsten i ogrlicu.

Podeblji dosije i zatvorsko iskustvo

Iako je mlad, Zeničanin Lužić je, kako stoji u policijskom dokumentu, već dobro poznat u svoj zemlji, gdje je zbog teških krađa odslužio kaznu od osam i po godina zatvora. Čim je izašao na slobodu vratio se svome „hobiju“, pa mu je u Bosni u odsustvu dodijeljena kazna od tri i po godine, ali se za tamošnje pravosuđe još nalazi u bjekstvu.

Bonus video: