Direktor geronto centra osumnjičen za prevaru

Milonjić je sklopio Ugovor o boravku u geronto centru sa sada pokojnom N.B. nakon što je ona uz njegovu pratnju otpuštena iz Specijalne bolnice za psihijatriju u Kotoru
110 pregleda 0 komentar(a)
Dobrota, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dobrota, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.08.2011. 19:46h

Inspektori kriminalističke policije Tivat su prekjuče podnijeli krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora geronto centra ''Relax” Spuž Danila Milonjića (60) iz Spuža, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo prevara, saopštila je Uprava policije.

Milonjić je, sumnja policija, 16. juna 2010. godine, sklopio Ugovor o boravku u geronto centru sa sada pokojnom N.B. nakon što je ona uz njegovu pratnju otpuštena iz Specijalne bolnice za psihijatriju u Kotoru.

Policija sumnja da je on to uradio na osnovu prethodnog dogovora o njenom probnom boravku u ''Relax Spuž'', uz dopis socijalnog radnika bolnice u Kotoru kojim se obratio Centru za socijalni rad Opštine Tivat navodeći da se, u smislu zaštite prava i interesa njihove pacijentkinje N.B., pokrene postupak vještačenja njene poslovne sposobnosti.

“Osumnjičeni je koristeći loše zdrastveno stanje N.B., za vrijeme njenog probnog boravka u “Relaxu” dobio od nje punomoćje 11. oktobra 2010. godine kojim mu je dala ovlašćenje da u svoje ime i za svoj račun može da raspolaže njenom nepokretnom imovinom koja se vodi u listovima nepokretnosti katastarske opštine Lepetane”, saopštila je juče Uprava policije.

U saopštenju se navodi da je nakon smrti N.B., u Kliničkom centru u Podgorici 2. decembra 2010. , gdje se nalazila na liječenju od 16. novembra 2010. godine do dana smrti Milonjić bez sprovedenog ostavinskog postupka, 1. februara 2011., zaključio Ugovor o kupoprodaji nepokretnosti sa V.V. sa Cetinja.

“On je zaključio ugovor o prodaji dijela nepokretnosti koja se u katastarskim listovima vodi na ime pokojne N.B. u vrijednosti od 50.000 eura, čime je oštetio njene zakonske nasljednike”, sumnja policija.

Bonus video: