Požar u selu Šekular kod Berana zahvatio oko 20 hektara šume

Njima su u pomoć danas u poslijepodnevnim satima pristigla i dva aviona dromadera, jer je područje zahvaćeno vatrom vrlo nepristupačno
64 pregleda 0 komentar(a)
požar, Ljubović, Foto: Zoran Đurić
požar, Ljubović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.08.2011. 18:19h

Oko trideset beranskih vatrogasaca angažovano je od petka naveče na gašenju velikog požara koji je izbio na području sela Šekular i zahvatio veliku površinu vikokokvalitene šume.

Njima su u pomoć danas u poslijepodnevnim satima pristigla i dva aviona dromadera, jer je područje zahvaćeno vatrom vrlo nepristupačno.

„Požar se dogodio na istom mjestu gdje je šuma gorjela i prije četiri godine. Grubo procjenjući, mislim da je zahvaćeno oko dvadeset hektara“ – rekao je Vijestima načelnik opštinske službe zaštite Đoko Veljić.

On je kazao da je kompletno ljudstvo angažovano, ali nije mogao davati nikave procjene u pogledu eventalne lokalizacije vatrene stihije.

„Ne možemo predvidjeti kako će se vatra ponašati tokom noći. Najveći broj vatrogasaca angažovan je na terenu, dok drugi dio pruža logistiku avionima na beranskom aerodromu gdje se snabdijevaju vodom“, rekao je Veljić.

Bonus video: