Muškarce ipak više privlače brinete, pa još ako imaju plave oči...

Badoo je istraživanje sproveo u Francuskoj, Španiji, Italiji, SAD i Brazilu
334 pregleda 0 komentar(a)
brineta, djevojka, momak, ljubav, Foto: Shutterstock.com
brineta, djevojka, momak, ljubav, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 26.08.2011. 15:42h

Sredinom prošlog vijeka glumica i seks simbol Marlin Monro je izjavila da mušarkci vole plavuše. Možda će se neki saglasiti sa tim, ali sudeći prema rezultatima novog istraživanja, to je daleko od istine.

Rezultati istraživanja društvene mreže Badoo pokazuju da muškarci ustvari preferiraju brinete. Tokom istraživanja anketirano je 2.000 muškaraca kako bi otkrila šta ih najviše privlači kod žena.

Skoro 60 odsto ispitanika odgovorilo je da su im od plavuša, ipak, draže tamnokose djevojke. Trećina svih ispitanika, odnosno 33,1 odsto smatra da su brinete najatraktivnije, a njih 28,6 odsto voli crnke.

Muškarci koji zaista preferiraju plavuše čine samo 29,5 odsto glasova, dok su crvenokose najmanje popularne. Samo 8,8 odsto muškaraca smatra da su žene sa crvenom kosom privlačne.

Vole žene koje nose veličinu 40 i 42

Vijest koja će obradovati pripadnice ljepšeg spola, koje provode čitav život na dijetama, je da muškarci ne preferiraju žene sa manekenskom figurom. Većina ispitanika, njih 38,8 odsto, smatra da "savršene" žene nose veličinu 40 i 42. Žene sa još izraženijim oblinama su na drugom mjestu, dok su "mršavice" tek treće.

Kada je u pitanju boja očiju, plava je ubjedljivo na prvom mjestu. Čak 40,2 odsto ispitanika preferira plave oči. Smeđe su na drugom, a zelena na trećem mjestu.

Badoo je istraživanje sproveo u Francuskoj, Španiji, Italiji, SAD i Brazilu. Samo su Francuzi rekli da preferiraju mršavije žene, a najviše su iznenadili njihovi afiniteti prema boji kose jer plava ni u jednoj od zemalja nije bila popularna.

Bonus video: