FORMULA 1

Eklston: Biće teško promovisati VN Indije

"Znam da nikada nećemo moći da stignemo kriket, ali možda ćemo moći da se približimo", rekao je Eklston.
0 komentar(a)
Berni Eklston, Foto: Reuters
Berni Eklston, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.08.2011. 20:30h

Prvi čovjek Formule jedan, Berni Eklston, rekao je danas da će uspješna promocija Velike nagrade Indije biti veliki izazov u toj zemlji koja je luda za kriketom.

"Formula jedan je nova u Indiji i trebaće nam mnogo napora kako bismo probudili interesovanje. Znam da nikada nećemo moći da stignemo kriket, ali možda ćemo moći da se približimo", rekao je Eklston.

Trka u Indiji održaće se 30. oktobra na stazi koja će se zvati Bud i čija je izgradnja u toku.

Staza će biti dugačka 5,14 kilometara, a trenutno se gradi u gradiću Velika Noida, udaljenom oko 40 kilometara od Nju Delhija.

"Biće to jedna od najljepših staza u šampionatu i biće završena na vrijeme. Ljudi svakodnedno provjeravaju sve i sve će biti u dobrom stanju", rekao je Eklston.

Stazu je projektovao njemački arhitekta Herman Tilke, koji je osmislio većinu novih trkališta koja su dodata Formuli jedan posljednjih godina.

Eklston je došao u Nju Delhi da bi promovisao generalnog sponzora, telekomunikacionu kompaniju Barti ertel, petog najvećeg mobilnog operatera na svijetu.

Interesovanje za Formulu jedan u ovoj zemlji od 1,2 milijardi stanovnika poraslo je posljednjih godina, kada su u sport ušli indijski vozači Narain Kartikejan i Karun čandhok.

Kartikejan je počeo da vozi 2005. godine za Džordan, a u prvom dijelu ove sezone vozio je za Hispaniju. Čandhok je debitovao za Ispaniju prošle sezone, a ove je prešao u Lotus.

Očekuje se da će interesovanje za F1 podići i učešće tima Fors Indija.

Preporučujemo za Vas