Kraj mandata gradonačelnika Kolašina - Mileta odlazi, a istraga tek počinje

Tim nadležnog tužilaštva navodno je minulih dana razgovarao sa nekoliko lokalnih funkcionera, sekretarima i nadzornim organima
151 pregleda 0 komentar(a)
Mileta Bulatović, Foto: Arhiva Vijesti
Mileta Bulatović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.08.2011. 08:28h

Iako zvanične potvrde od čelnika lokalne uprave nije moguće dobiti, prema vrlo pouzdanim nezvaničnim inforacijama, Odjeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala naložilo je opsežnu istragu finansijskog poslovanja u kolašinskoj opštini.

Tim nadležnog tužilaštva navodno je minulih dana razgovarao sa nekoliko lokalnih funkcionera, sekretarima i nadzornim organima.

Inspektore i finansijske vještake naročito zanima saradnja gradonačelnika Milete Bulatovića, koji će za dvanaest dana okončati gotovo dvodecenijsku karijeru "prvog čovjeka Kolašina", sa bjelopoljskim Građevinskim preduzećem "Perošević", koje je od 2006. godine izvodilo sve važnije infrastrukturne radove na području Kolašina.

Opsežna istraga

"Svaki segment finansijskog poslovanja lokalne uprave je uključen u istragu, a naročito ugovori i način njihove realizacije sa GP "Perošević". Inspektori su razgovarali sa nekoliko funkcionera u Opštini, a naročito su ih zanimali detalji sa jednog od sastanaka čelnika lokalne uprave sa vlasnikom GP "Perošević" Nenadom Peroševićem.

O tom sastanku inspektori su razgovarali sa potpredsjednikom opštine Dragomirom Dulovićem, sekretarom za finansije Lukom Medenicom, Đurom Miloševićem koji je na čelu FK Gorštaka i nadzornim organom većine radova Milijom Rovčaninom.

Navodno, niko od njih nije mogao da ponudi mnogo informacija. Vrlo je zanimljivo da se istraga sprovodi u vrijeme godišnjih odmora i uz činjenicu da će Bulatović biti gradonačelnik samo do 29. avgusta, kazao je izvor "Vijesti" iz lokalne uprave.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: