Predstava "Otelo" na sceni Terase između crkava u Budvi

Igraju Nikola Tomašević (Otelo), Strahinja Lacković, Miloš Isailović, Tamara Ivanović, Miloš Kecman, Milica Jević i Ana Igntaović-Zagorac
0 komentar(a)
grad teatar, Foto: Arhiva Vijesti
grad teatar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.08.2011. 14:05h

Podsjećajući publiku na svoje najuspješnije predstave, koje su dobile značajnu pažnju i kritike i publike, u ovom vremeplovu „najboljih“ nalazi se i prošlogodišnja festivalska koprodukcija sa Bitef teatrom iz Beograda – plesna verzija Šekspirovog „Otela“, u koreografiji Maše Kolar i Zorana Markovića, u izvođenju Bitef dens kompanije igra se 13. i 14.avgusta u 22 sata, na sceni Terase između crkava.

„Scene ljubavi, potpunog tjelesnog i duhovnog pripadanja, smještene na sceni između mora i starih zidina, djelovale su lirski i impresivno, što je publika nagradila ovacijama i aplauzom“.

Drugi izvod iz kritike je glasio: „Zadovoljstvo je pratiti način na koji autori i izvođači svoje likove, jednim pročišćenim, minucioznim koreografsko-scenskim postupkom, transponuju u igrački izraz“.

Na muziku Lajka Feliksa (Koncert 98), Halida Sakamota i Alva Nota, igraju Nikola Tomašević (Otelo), Strahinja Lacković, Miloš Isailović, Tamara Ivanović, Miloš Kecman, Milica Jević i Ana Igntaović-Zagorac.

Scenografiju i kostime potpisuje Angelina Atlagić, koja je prošle godine ovom predstavom postala laureat Nagrade „Grad teatar“, koja se dodjeljuje za dramsko stvaralaštvo.

Bonus video: