Izgorjela poslastičarnica "Fontana" u centru Nikšića

Uzrok požara još uvijek nije poznat, ali kao jedan od razloga se pominju instalacije u potkrovlju
451 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2011. 11:08h

U požaru koji je izbio sinoć u buregdžijsko-poslastičarskoj radnji "Fontana 2" u centru Nikšića izgorio je kompletan inventar.

Uzrok požara još uvijek nije poznat, ali kao jedan od razloga se pominju instalacije u potkrovlju.

"Lokal je bio zatvoren jer nam se u 11 završava radno vrijeme. Pola sata za ponoći, kako su mi rekli, dežurni policajac je primjetio vatru na krovu, obavijestio vatrogasce i komšije koji su me odmah pozvali. Stigao sam brzo i zatekao vatrogasce kako pokušavaju da što prije ugase požar. Na žalost, pričinjena je veća materijalna šteta ali dobro je da niko nije stradao", kazao je vlasnik poslastičarnice Bekrim Kojčin.

Kojčini se ovim poslom bave više od 40 godina, a prvu "Fontanu" u Nikšiću otvorio je Bekrimov otac 1974. godine. Posao su uspješno naslijedili Bekrim i njegov brat.

„Ovim poslom se stalno bavim 13 godina. Pokušaću da u najkraćem roku saniram štetu i nastavim dalje“, kazao je Kojčin.

Veselin Gardašević, zamjenik komandira Vatrogasne jedinice Nikšić, kazao je da su vatrogasci, nakon poziva policije, odmah stigli, ali da je požar već bio u poodmakloj fazi.

"Poziv od policije smo dobili 40 minuta iza ponoći i odmah je otišla naša ekipa sa troje vozila i sedam vatrogasaca. Požar je već bio u razbuktaloj fazi i napravljena je veća materijalna šteta. Uspjeli smo da požar lokalizujemo nakon pola sata i tako spriječimo njegovo širenje na susjedne objekte koji su bili ugroženi“, kazao je Gardašević.

U potkrovlju Fontane nalazilo se i pedesetak starih fotografija Nikšića koje su takođe izgorjele.

Galerija

Bonus video: