Firme Šarića i Kalića će raditi i dalje, ali pod patronatom države

Neobaviješten o prelaznom rješeneju, Nusret Kalač je izjavio da će “eventualni gubitak radnog mjesta za njih i njihove porodice proizvesti znatne socijalne posljedice”
53 pregleda 0 komentar(a)
diskoteka Municipijum, Foto: Arhiva Vijesti
diskoteka Municipijum, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.08.2011. 08:35h

U bjelopoljskom Višem sudu u proteklih 15-tak dana donijeta su dva rješenja o oduzimanju višemilionski vrijedne imovine - imperije Šarića i Kalića su sada pod patronatom države.

Predsjednik vijeća Višeg suda Šefkija Đešević, pred kojim je u toku glavni pretres u krivičnom predmetu protiv Pljevljaka Duška M. Šarića (33) i Jovice S. Lončara (49), usvojio je 28. zahtjev Vrhovnog državnog tužilaštva –Odjeljenja za suzbijanje organizovanog kriminala i odredio da se privremeno oduzme imovina.

Rješenjem je konstatovano da se ta mjera određuje zbog postojanja osnova sumnje da je stečena nezakonito, zbog čega su sada vrijedne radne mašine, stambene i poslovne zgrade, zemljište, benzinska pumpa, automobili, diskoteke, lokali i akcije u dnevnom listu “Pobjeda“ dati na čuvanje Upravi za imovinu, koja će se do pravosnažnosti presude starati o svemu.

Sve firme, radnje i lokali optuženog Šarića i Lončara, ali i firme “Mat kompani”, benzinska pumpa “Mat petrol”, pekara “Čarobnjak”, kafe bar “Četiri sobe” i diskoteka “Municipium” i dalje nesmetano rade, i ako je Direkcija za imovinu preuzela vlasništvo nad njima.

Hotel „Rožaje“ i kafić „Tajson“ , uprkos najavi da će biti dio imovine koja se privremeno oduzima od Kalića, juče su radili normalno. Otvorena je bila i benzinska pumpa „M petrol“ u okviru koje posluju fri-šop i restoran, iako taj objekat posljednjih mjeseci više ne radi nego što radi.

Vjerovatno neobaviješten o zakonskom prelaznom rješenju, prema kojem firme neće biti zatvorene, već će njima samo “gazdovati” službenici za imovinu gradonačelnik Rožaja Nusret Kalač je izjavio da će “eventualni gubitak radnog mjesta za njih i njihove porodice proizvesti znatne socijalne posljedice”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: