Predstava "Na ljetovanju" tri dana u Kotoru

Predstava je nastala u koprodukciji Internacionalnog festivala Kotor art i Crnogorskog narodnog pozorišta, a premijeru je imala 12. avgusta 2009. godine u Kotoru
138 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2011. 13:40h

Pozorišna predstava „Na ljetovanju“ po istoimenoj drami Maksima Gorkog, a u režiji Radmile Vojvodić biće izvedena u nedjelju, ponedjeljak i utorak, na prostoru kotorskog Instituta za biologiju mora, u 22 sata.

Predstava je nastala u koprodukciji Internacionalnog festivala Kotor art i Crnogorskog narodnog pozorišta, a premijeru je imala 12. avgusta 2009. godine u Kotoru

Rediteljka Vojvodić potpisuje i adaptaciju teksta kao i mscenografiju, kostime Leo Kulaš i Ljubica Suna Čehovin, kompozitor je Žarko Mirković, a scenski pokret je uradila Tamara Vujošević – Mandić.

U predstavi igraju Srđan Grahovac, Nada Šargin), Gorana Marković, Emir Ćatović, Dejan Ivanić, Jelena Đokić, Simo Trebješanin, Branka Femić, Svetozar Cvetković, Dušan Kovačević, Varja Đukić, Zoran Vujović, Petar Burić.

Muzičari su Petar Dobričanin, Stefan Pavićević i Miroslav Ilić. Djecu Dudakovih igraju Maša Mićović, Milorad Radović, Milica Vušanović, Vukan Jovićević

„Na ljetovanju" Gorkog i Vojvodićke, predstave ambijenta u svakom smislu, pozorišnog i političkog, geostrateškog i arhitektonskog, igra je direktna, bez uopštavanja, tačnost je vrlina ove predstave, jasnost začudna, misao precizna, to jeste rezime dosadašnjih revolucija, pred jednom novom, mogućom.

Trebalo je suvereno pročitati i imenovati kontekst, politički i vrednosno, državno i društveno, da bi se tako konsekventno i sa dalekosežnim smislom odigrao tekst. „Na letovanju".

Baš tako, šta se to ove godine usred naših kriza i usred svetske krize odigrava na letovanju onih koji letuju sred onih koji ne letuju., zapisala je nakon kotorske premijere 2009. Borka Pavićević.

Bonus video: