Zoran Tomić: Tvrdnje MANS-a su nepremjerene i neutemeljene

"Bez ikakvog je osnova krivična prijava koja je protiv mene podnijeta od strane MANS-a, zbog sumnji na organizovani kriminal i zloupotrebu službenog položaja"
231 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2011. 17:14h

Povodom krivične prijave koju je MANS podnio 26. jula, a odnosi se na sumnju na organizovani kriminal i zloupotrebu službenog položaja, Zoran Tomić sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma uputio je zvanično saopštenje.

"Bez ikakvog je osnova krivična prijava koja je protiv mene podnijeta od strane MANS-a, zbog sumnji na organizovani kriminal i zloupotrebu službenog položaja", kazao je Zoran Tomić u saopštenju.

"Kao odgovorno lice tadašnjeg Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine potpisao sam građevinsku dozvolu za rekonstrukciju objekta i upotrebnu dozvolu istog objekta investitora M.Đurovića iz Bara, u punom uvjerenju, u kojem sam i sada, da su rješenja donijeta u propisanoj proceduri, zasnovana na potpuno utvrđenim činjenicama i pravilnoj primjeni propisa od strane obrađivača predmeta u Ministarstvu i mene kao potpisnika rješenja", navodi se u saopštenju.

"Licencirana firma, na osnovu izdatih urbanističko-tehničkih uslova, izrađuje glavni projekat a druga licencirana firma vrši reviziju tog projekta i odgovorna je za sadržinu projekta"

"Neprimjerne su i neutemeljene tvrdnje MANS-a da sam sam ili u navodnoj organizaciji imao ulogu i zadatak davanja saglasnosti na planove, izdavanja građevinskih dozvola, upotrebnih dozvola, izdavanja urbanističko-tehničkih uslova i sprječavanja inspekcijskog nadzora u odnosu na objekte na koje MANS ukazuje, kao i da sam za iste objekte u svom djelovanju koristio privredne i poslovne strukture, posebno iz oblasti građevinarstva, i koristio svojstvo i položaj za uticaj na političku, zakonodavnu i izvršnu vlast", kazao je Zoran Tomić.

On je dodao da očekuje da će Tužilaštvo u što kraćem roku utvrditi istinitost tvrdnji MANS-a kao i o njegovom učešću i ulozi u ovom slučaju.

Bonus video: