Najbolji crnogorski bokseri se na Žabljaku pripremali za Svjetsko prvenstvo

Ova faza priprema zasnivala se na vježbama snage i izdržljivosti
353 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2011. 12:05h

Najbolji crnogorski bokseri su se protekle tri nedjelje pripremali na Žabljaku pred Svjetsko prvenstvo seniora koje će se održati krajem septembra u Bakuu i mjesec dana ranije u Dablinu gdje će nastupiti naši najbolji juniori, obavili su bazične pripreme.

Petočlanu takmičarsku ekipu predvodio je kapiten Boško Drašković koji će nastupati u poluteškoj kategoriji, uz njega teškaš Marko Radonjić otkrovljenje na EŠ u Ankari gdje je pobijedio evropskog šampiona i svjetskog vicešampiona Johana Mumbu, a onda voljom sudije eliminisan od Njemca Johana Fridriha.

Tu su i trojica talentovanih iz mlade selekcije, teškaš Dilan Prašković, poluteškaš Nikola Milačić i Marko Božović u srednjoj kategoriji.

Ekspediciju je predvodio trener nacionalnog tima Radovan Radusinović koji je kazao da je upotpunosti realizovan program koji je sačinio zajedno sa selektorom Draganom Đuričkovićem.

"Ova faza priprema zasnivala se na vježbama snage i izdržljivosti. Trčanjem su upotpunjavali kondiciju a u teretani odrađivali vježbe snage. Dali su sve od sebe. Do maksimuma su ispunili program", kazao je Radusinović i dodaje da slijedi i druga faza.

"To ćemo najvjerovatnije obaviti u Bosni i Hercegovini gdje ćemo se pripremati zajedno sa njivovim i takmičarima iz Srbije i Hrvatske. To bi bilo pravo rješenje jer, prema nezvaničnom dogovoru, tamo bi imali kvalitetne sparing partnere i dostigli pravu formu", rekao je Radusinović i dodaje da će se završne pripreme obaviti u Podgorici ili Herceg Novom.

Radusinović očekuje da će Drašković i Radonjić na svjetskom prvenstvu u Bakuu postići zapažene rezultate, sa šansama za medalju normom za OI u Londonu.

Za mlade reprezentativce kaže da su veoma talentovani i vrijedni a njihove završne pripreme, pred Dablin, obaviće takođe u Podgorici ili Herceg Novom pod nadzorom selektora Đuričkovića i trenera Fehmija i Ademovića.

Pripreme na Žabljaku donose sreću

Tokom boravka na Žabljaku naši reprezentatvci su zavrijedili pažnju i simpatije svojih vršnjaka. Udarna pesnica Boško Drašković kaže da su mu pripreme u ovom gradu ranijih godina donosile sreću na takmičenjima i pominje zlato na poslednjim mediteranskim igrama.

Trener Radovan Radusinović ističe gostoprimstvo domaćina u hotelu "Bjelobor", OŠ "Dušan Obradović" gdje su koristili fiskulturnu salu i lokalne uprave koja im je omogućila da u jednoj prostoriji vatrogasnog doma imaju improvizovanu teretanu.

"Stotine naših sportista odlazi na pripreme u druge države. Koliko ih samo boravi u Antaliji. A mi svugdje imamo idealnih destinacija za pripreme sportista. Žabljak ima sve prirodne potencijale i ništa više. Ako se razmišlja o sportistima mora se izgraditi dvorana, bazen i drugi savremeni sadržaji. To će doprinijeti i našim uspjesima ali i turističkoj privredi", kazao je Radusinović.

Galerija

Bonus video: