Galeb treći u Puli

U petom nastupu na ovom turniru Galeb je imao učinak od po četiri pobjede i poraza...
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2011. 12:40h

Ženski odbojkaški klub Galeb osvojio je treće mjesto na tradicionalnom, sedmom po redu Global Čelendž turniru u Puli.

U petom nastupu na ovom turniru Galeb je imao učinak od po četiri pobjede i poraza.

U izboru trenera na kraju turnira, igračica barskog kluba Mia Nikolić izabrana je u idealni tim turnira (lani je to priznanje iz galeba zaslužila Maja Jovanović).

Prvo mjesto na turniru osvojila je Pula, koja je u finalu bila bolja od reprezentacije Južne Kalifornije sa 3:0.

„Obzirom da smo na turniru nastupili bez prvog dizača i srednjeg blokera, možemo biti veoma zadovoljni prikazanim i ostvarenim. Ostaje žal za ispuštenom pobjedom protiv ekipe Juta Selekt, ekipe sastavljene od igračica svih univerziteta države Juta, pojačane sa dvije bivše igračice Maribora“, navodi se u saopštenju Galeba.

Iz barskog kluba ističu da je tokom turnira „ostvaren je kontakt sa zajednicom Crnogoraca Pule koja će biti ozvaničena na sljedećem Global Čelendž turniru”.

“Predstavnici Zajednice su pratili naše utakmice, a na odlasku su nam priredili simboličan ispraćaj na čemu smo im veoma zahvalni. Poklonili smo im klupske rekvizite, a dogovorena je i buduća saradnja obzirom da naše mlađe selekcije dolaze na turnire u Istri. Zahvaljujući dobroj saradnji i ostvarenim kontaktima proteklih godina sa organizatorima Global Čelendž turnira i ekipama koje učestvuju na istom, u junu sljedeće godine organizovaćemo u Baru međunarodni turnir na kojem će nastupiti tri jake američke univerzitetske selekcije, Maribor Nova KBM, Pula, te po jedna ekipa iz Srbije i Republike Srpske, kao i naš klub“, navodi se u saopštenju barskog kluba.

Galerija

Bonus video: