Markoviću novi ugovor i kapitenska traka

"Srećan sam što ostajem u Budvanskoj rivijeri, i što ću predvoditi ekipu u predstojećoj sezoni u Ligi šampiona”, kazao je za “Vijesti” Milan Marković.
0 komentar(a)
Milan Marković, Foto: Www.cev.lu
Milan Marković, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 22.07.2012. 15:58h

Iako je izgledalo da od nastavka saradnje neće biti ništa, s obzirom da mu prvobitno ponuđeni uslovi nijesu bili prihvatljivi, zbog čega je ozbiljno i razmišljao o ponovnom odlasku u inostranstvo, Milan Marković, ipak, ostaje u Budvanskoj rivijeri.

Dvije strane su na kraju postigle kompromis, pa se najtrofejniji igrač u istoriji kluba obavezao na novu jednogodišnju vjernost. Urodio je plodom, dakle, apel dugogodišnjeg trenera Budvana Veselina Vukovića u nedavnom intervjuu “Vijestima” (“Mislim da je mnogostruko važno da Milan Marković ostane i naredne sezone, da obje strane treba da naprave maksimalan napor da se usaglase“).

“Nakon dugih pregovora konačno smo se dogovorili. Obje strane su malo popustile, tako da mislim da i klub i ja na kraju možemo da budemo zadovoljni dogovorom. U svakom slučaju, srećan sam što ostajem u Budvanskoj rivijeri, i što ću predvoditi ekipu u predstojećoj sezoni u Ligi šampiona”, kazao je za “Vijesti” Milan Marković, koji će iduće sezone biti i kapiten budvanskog tima.

Marković je ponikao u Budućnosti, iz koje se, nakon četiri sezone, u Rivijeru preselio 2000. godine. U prvom boravku u Budvi osvojio je titulu prvaka Jugoslavije (2001), prvu za crnogorsku odbojku, potom i dva nacionalna Kupa (2001, 2002).

Marković se 2003. godine preselio u Olimpijakos, a u Grčkoj je po sezonu nosio dres i Patre i Kifisiasa. U Turskoj je igrao za Arkas, Galatasaraj i IBV Istanbul. U inostranstvu nije imao sreće da se okiti titulom u četiri finala, dva sa Olimpijakosom (prvenstvo i Kup), IBV Instanbulom (prvenstvo) i Galatasarajem (Kup).

Nakon sezone pauze zbog problema u leđima, prošlog ljeta se vratio u Budvansku rivijeru sa kojom je osvojio duplu krunu u Crnoj Gori i izborio plasman u drugu rundu Lige šampiona.

„Imaćemo mlađu ekipu u narednoj sezoni, ali se radi o kvalitetnim igračima. Imaćemo spoj mladosti i iskustva, i mislim da je to uvijek dobra kombinacija. Očekujem da ćemo do kraja prelaznog roka dobiti još jedno ili dva zvučnija pojačanja, tako da ćemo biti dostojan protivnik svim rivalima u Ligi šampiona“, zaključio je 31-godišnji srednji bloker, bivši reprezentativac Jugoslavije i Crne Gore.

Budvansku rivijeru su u ovom prelaznom roku pojačali libero crnogorske reprezentacije Ivan Rašović (stigao iz Budućnosti), primač servisa kragujevačkog Radničkog Nemanja Stevanović, te hrvatski reprezentativac Ivan Rajič (kao igrač Kunea je proteklu sezonu proveo u grčkom Etnikosu i italijanskom Pinetu, u A2 ligi).

Klub su napustili Konstantin Čupković (prešao u Belhatov), Aleksandar Šafranovič (Unterhahing, Njemačka), Balša Radunović (Segrate, Italija), Nikola Renovica (Bul, Njemačka), Edin Musabegović (Katar) i Poej (Gasprom, Rusija), a ugovori su istekli Sebastijanu Škorcu, Veljku Petkoviću i Milanu Jurišiću.

Ugovor je istekao i treneru Veselinu Vuković, koji čeka izmirenje zaostalih obaveza kako bi postigao dogovor o nastavku saradnje, s obzirom da postoji obostrana želja da se to dogodi.

Bonus video: